Autor Societat
23 Gener 2016 a 16:00

La nova T-Mobilitat serà una revolució

Josep Rull: “Aquest nou títol sacsejarà a fons el model de transport públic d’aquest país”

T-Mobilitat // Imatge del web de Generlalitat

T-Mobilitat // Imatge del web de Generlalitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s’ha mostrat convençut que la nova T-Mobilitat serà una gran revolució, un projecte emblemàtic com va ser-ho en el seu moment la integració tarifària.

Rull afirma: “Aquest nou títol sacsejarà a fons el model de transport públic d’aquest país, permetent la integració a tot Catalunya. En el transcurs de la conversa, el conseller ha reiterat la seva intenció de reforçar el servei de Rodalies. A més, ha afegit: “Estarem molt a sobre de l’operador i del gestor d’infraestructures, perquè no és viable, ja que pateix un gran dèficit d’inversions, i quan la Generalitat té capacitat per gestionar les vies i els trens, les coses funcionen”, com és el cas de la línia del Vallès, la Llobregat Anoia o, ara, la línia Lleida-La Pobla”.

En aquest sentit, el conseller ha explicat que l’entrada en funcionament de tres noves estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Terrassa durant l’estiu passat ha fet augmentar més del 30% els desplaçaments. I s’està treballant per ampliar el servei també a Sabadell, on, segons ha anunciat Rull, “a finals de 2016 les obres ja estaran culminades”.

Finalment, el conseller ha parlat de la posada en marxa de la línia 9 fins l’aeroport durant el mes vinent.

Switch to mobile version