Autor Societat
14 Desembre 2015 a 14:00

El CPNL ampli el ventall de cursos per cobrir totes les necessitats

Proposa comença l’any fent un curs de català

Cursos català // Imatge del web de CPNL

Cursos català // Imatge del web de CPNL

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) proposa començar l’any fent un curs de català per millorar les competències comunicatives. Sota el lema Connecta’t al català, ofereix un ampli ventall de cursos, que cobreix totes les necessitats: des dels cursos per iniciar-se en l’aprenentatge de la llengua, per adquirir fluïdesa en les converses i per entendre i parlar en català a la feina, fins a cursos per millorar l’escriptura en contextos formals.

Els cursos que ofereixen els 22 centres de normalització lingüística en els 146 punts d’atenció del CPNL estan orientats a satisfer una demanda molt diversa. Per una banda, garanteixen l’oferta dels diferents nivells de llengua, des de l’inicial fins al superior C2, en les modalitats presencial, en línia i combinada, i permeten obtenir certificats equivalents oficialment als certificats de la Direcció General de Política Lingüística. Per altra banda, organitza cursos a mida adreçats a les organitzacions i empreses per cobrir necessitats específiques de llengua i dominar qüestions puntuals d’expressió oral, escrita i de gramàtica.

El Consorci, en tots els cursos, aporta les eines necessàries perquè els alumnes adquireixin les competències que els han de permetre relacionar-se oralment i per escrit amb el seu entorn personal i professional. En aquest sentit, el CPNL ofereix formació específica per a les empreses, amb l’objectiu de facilitar l’aprenentatge i l’ús del català en l’entorn laboral, com a eina de competitivitat.

Els cursos del Consorci orienten l’aprenentatge a l’ús de la llengua i, per tant, a aprendre a partir de l’experimentació i la pràctica de la parla, de la conversa, de la lectura i de l’escriptura en situacions reals.

La novetat formativa d’enguany per al sector empresarial són els cursos per millorar l’expressió oral i per millorar l’expressió escrita,  i cursos d’Aplicació de recursos lingüístics a la xarxa.

El CPNL ofereix cursos en una àmplia franja horària per arribar a tots els públics, i permetre als alumnes compatibilitzar la formació amb la feina o els estudis. La durada dels cursos presencials és variada, s’organitzen cursos generals de 45, 90 i 120 hores, i també formació de 6 a 10 hores per consolidar coneixements o per tractar aspectes puntuals de la llengua.

Les modalitats de formació s’adapten a les noves maneres d’aprendre, a més dels cursos presencials, el CPNL ofereix cursos en línia mitjançant la plataforma Parla.cat i cursos que combinen la presencialitat i la distància.

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci són equivalents als certificats oficials de la DGPL i es corresponen amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

 

Switch to mobile version