Autor Economia
8 Novembre 2015 a 18:00

L’economia catalana manté un fort creixement amb una taxa interanual del 3,6%

Això significa 7 dècimes més que el trimestre anterior

Economia catalana // Imatge del web de Pixabay

Economia catalana // Imatge del web de Pixabay

L’economia catalana manté la trajectòria de recuperació amb un creixement interanual del 3,6%, de juliol al setembre del 2015, 7 dècimes més que el trimestre anterior. En termes intertrimestrals, el PIB registra un creixement del 0,8%, dues dècimes menys que el segon trimestre, però dins d’uns nivells de creixement que, com en els tres trimestres anteriors, no s’assolien des d’abans de la crisi.

La lleugera correcció a la baixa del tercer trimestre es deu a la manca de dinamisme de l’economia de la zona euro i, en general, de l’economia internacional. Aquestes dades corresponen a l’estimació d’avanç que elaboren conjuntament l’Idescat i el Departament d’Economia i Coneixement.

És el tercer any que la producció industrial mostra creixements positius. Cal remarcar que el creixement de la indústria a Catalunya supera el de la mitjana de la zona euro i el de les seves economies més importants des de mitjan 2013. En els darrers dotze mesos (fins a l’agost) la producció ha augmentat en termes interanuals especialment en les agrupacions sectorials de transformats de cautxú i plàstic, i d’equips elèctrics, electrònics i òptics.

El creixement interanual de la construcció el tercer trimestre és del 5%. La millora del subsector de l’habitatge és el més destacable de la nova dinàmica del sector, per bé que cal tenir present que els nivells de producció continuen molt baixos, després del fort ajust dels darrers anys.

El sector de serveis és el que concentra el creixement més important de l’economia. En el tercer trimestre del 2015 els serveis creixen un 3,8% interanual gràcies a les activitats de mercat, en especial el comerç i el turisme. Durant els nou primers mesos de l’any, el turistes estrangers han augmentat un 3,2% i la seva despesa un 2,4%.

Switch to mobile version