Autor Societat
13 Novembre 2015 a 13:00

L’Ajuntament contracta una trentena d’aturats rubinencs majors de 45 anys

Ho han estat dins el Programa Treball i Formació

Els nous treballadors han estat rebuts per Ana María Martínez i Rafael Güeto al Rubí+D // Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí (Foto: Localpres)

Els nous treballadors han estat rebuts per Ana María Martínez i Rafael Güeto al Rubí+D // Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí (Foto: Localpres)

Una trentena de persones aturades de Rubí majors de 45 anys que no cobraven cap prestació per desocupació han estat contractades per l’Ajuntament de Rubí dins el Programa Treball i Formació, promogut pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. El SOC ha estat l’encarregat de derivar els millors candidats per als llocs de feina oferts pel consistori.

El consistori ha contractat quatre administratius/ves, vuit oficials i peons ─paletes serrallers, electricistes, transportistes i mossos de magatzem─ que faran tasques de rehabilitació i conservació de la via pública i d’edificis municipals, cinc jardiners, sis auxiliars de la llar i set agents cívics. També s’ha ocupat un tècnic d’orientació i formació encarregat de donar suport a la gestió del programa. Llevat d’aquest darrer cas, tots els contractes són de sis mesos i de jornada completa.

Els rubinencs contractats podran disposar d’un document oficial que acreditarà les seves competències professionals.

La majoria del treballadors s’han incorporat aquesta setmana i la resta ho faran properament. L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, els van donar ahir la benvinguda en una trobada a l’edifici Rubí+D.

Ana Maria Martínez va destacar que amb aquest nou pla d’ocupació es compleix “una de les prioritats del mandat […]: treballar i lluitar contra l’atur”, que a hores d’ara afecta 6.600 rubinencs. “Continuarem fent allò pel que creiem que ens ha situat en el govern la ciutadania, que és dissenyar accions i polítiques que intenten millorar la seva qualitat de vida” va comentar la màxima responsable municipal.

Alguns dels treballadors portaven sis anys en situació d’atur. El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, va felicitar aquests treballadors per haver superat amb èxit el procés de selecció i els ha animat “a aprofitar l’oportunitat de treballar a l’Ajuntament, que és en definitiva fer-ho pel bé comú […], i també a aprofitar la formació, que és la millor eina que tenim per intentar vèncer l’atur”.

 

90 contractacions el 2015
L’Ajuntament ha rebut una subvenció de 275.659,48 euros per al desenvolupament d’aquest nou pla d’ocupació. Aquests diners s’han complementat amb una aportació municipal de 131.606,64 euros que permetrà incrementar el salari de les persones contractades.

El consistori té previst contractar abans que finalitzi l’any altres 13 aturats perceptors de la renda mínima d’inserció, també en el marc del Programa Treball i Formació.

D’altra banda l’administració local té ocupades a 46 persones en col·laboració amb la Diputació de Barcelona mitjançant una subvenció rebuda a través del Programa complementari de suport a l’economia productiva local.

Switch to mobile version