Autor Societat
20 Novembre 2015 a 13:00

Es difon la línia 900 900 120 contra la violència de gènere entre les dones de Rubí

Especialment entre les més joves de la ciutat

noemcontrolisEs tracta d’un servei gratuït i confidencial que ofereix l’Institut Català de les Dones, que funciona tots els dies de l’any

La línia 900 900 120 es un servei d’atenció permanent, gratuït i confidencial, que atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones.

En el marc de la commemoració del Dia internacional contra la violència de gènere, l’Ajuntament de Rubí ha intensificat la difusió d’aquesta línia contra la violència masclista entre les dones i joves de la ciutat.

El 900 900 120 atén peticions d’informació de dones que viuen situacions de violència, sobre els recursos existents a Catalunya en matèria d’assistència a la violència contra les dones, així com sol·licituds d’assessorament sobre possibles actuacions a realitzar davant una situació de violència contra les dones ─procedents de particulars i/o professionals─. Les persones que treballen en aquesta línia 900 900 120 també poden activar el Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista procedents de qualsevol ajuntament o consell comarcal, amb el previ consentiment de la dona agredida o del seu entorn familiar.

Aquest servei que ofereix l’Institut Català de les Dones funciona tots els dies de l’any durant les 24 hores del dia i si pot accedir tant per telèfon com per correu electrònic. Disposa de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb serveis d’emergència, si és necessari.

Es tracta d’una línia que pot atendre en 124 llengües entre les quals hi ha el català, el castellà, l’anglès, el francès, l’alemany, l’italià, el rus, l’àrab, el romanès, el croat i el xinès. Per tal de garantir la protecció de les usuàries, el servei no deixa rastre al telèfon des d’on es fa la trucada.

L’Ajuntament de Rubí ha intensificat aquests últims dies la difusió d’aquesta línia telefònica entre les dones de Rubí,especialment les més joves i en aquest sentit s’està divulgant aquest servei en els centres educatius de la ciutat.

25 de novembre, Dia internacional contra la violència de gènere
El proper dimecres, 25 de novembre, es commemorarà el Dia internacional contra la violència de gènere. A les 17h a la plaça del Doctor Guardiet l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i l’alumnat de diferents instituts de la ciutat faran la lectura del manifest institucional, un text consensuat per la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions catalanes i les entitats municipalistes.

L’Ajuntament col·locarà unes siluetes blanques al mig de la plaça que serviran per recordar totes les dones que durant aquest any han estat assassinades a mans de les seves parelles o exparelles.

Switch to mobile version