Autor Societat
7 Novembre 2015 a 13:00

El Vallès Occidental treballa en un nou protocol per l’abordatge de la violència masclista

La Comissió que treballarà en diferents aspectes ja s’ha constituït

Protocol violència masclista // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

Protocol violència masclista // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

Els municipis del Vallès Occidental estan treballant en un nou protocol per l’abordatge de la violència masclista que pugui actuar de paraigües a tota la comarca i en especial als municipis de menys de 20.000 habitants.

L’elaboració del nou protocol és una de les accions que es desenvoluparan en el marc de la Xarxa per l’abordatge de la violència masclista.

La Presidenta de la Comissió Informativa de Benestar social, Educació i Qualitat de vida del Consell Comarcal, Àngels Marcuello ha destacat: “La lluita contra la violència masclista ha estat sempre cabdal al Vallès Occidental i aquest fet es pot observar tant, des de la reivindicació i l’acció de la societat civil com a través de la resposta de moltes administracions locals que han compartit i assumit aquest abordatge, creant serveis i projectes que compten amb molt de reconeixement. Ara fem un pas més, creant una xarxa estable de treball i que posi en valor la trajectòria de tots els municipis de la comarca i que ens permeti compartir coneixements, pràctiques i recursos”.

La Comissió està formada pels 23 ajuntaments de la comarca i ens comarcals de diferents àmbits com seguretat ciutadana, salut, legal, ocupació, educació i infància.

Aquest protocol ha de definir l’estratègia de treball compartit, reconèixer els circuits de detecció i atenció existents, els serveis i recursos del territori i les línies de prevenció i recuperació prioritàries.

Com també la promoció i elaboració del nou protocol d’abordatge de la violència masclista, es treballarà en xarxa per crear espais i eines amb lògica compartida en la lluita contra la violència masclista, reconeixent les diversitats i sumant en aquells reptes que són comuns als 23 municipis de la comarca, actuant de plataforma per aquells temes que es considerin.

A la reunió de constitució de la comissió s’ha presentat també la diagnosi de circuits i atenció comarcal realitzada, amb el suport de la Diputació de Barcelona, a través de la consultora del projecte, l’entitat El Safareig, i la proposta de treball per als propers mesos en el marc de la comissió.

Switch to mobile version