Autor Cinema, teatre i televisió
20 Novembre 2015 a 16:00

8 apellidos catalanes

 

8 apellidos catalanes

8 apellidos catalanes

Aquesta setmana s’estrena als cinemes la seqüela de la comèdia protagonitzada per Dani Rovira i Clara Lago 8 apellidos catalanes. Dues comèdies més arriben Mistress America i Grandma. Directament del drama arriben Life, Niebla i Sonara para violonchelo. Només un thriller s’estrena Conexión Marsella. I per oblidar una mica la ficció arriben a les grans pantalles dos documentals I am your father i Tchindas.

 

8 APELLIDOS CATALANES

COMEDIA. Dirigida per: Emilio Martínez Lázaro. Repartiment: Dani Rovira, Clara Lago, Karra Elejalde, Carmen Machi

Les alarmes de Koldo s’encenen quan s’assabenta que la seva filla Amaia, després de trencar amb Rafa, s’ha enamorat d’un català. Decideix llavors posar rumb a Sevilla per convèncer a Rafa que l’ acompanyi a Catalunya per rescatar a Amaia dels braços del jove i del seu ambient.

MISTRESS AMERICA

COMEDIA. Dirigida per: Noah Baumbach. Repartiment: Greta Gerwig, Lola Kirke, Matthew Shear

La vida de Tracy, una jove solitària i molt poc popular estudiant de primer any, sofreix un complet canvi quan apareix en escena la impetuosa i aventurera Brooke, una treintañera que es va a convertir en la seva germanastra, doncs la mare de Tracy és a punt de casar-se amb el pare de Brooke.

LIFE

DRAMA. Dirigida per: Anton Corbijn. Repartiment: Dane DeHaan, Robert Pattinson, Alessandra Mastronardi

La història se centra en l’amistat entre el fotògraf Dennis Estoc i l’actor James Dean, que es va iniciar quan el primer va fotografiar al segon per al nombre de Life de 1955.

GRANDMA

COMEDIA. Dirigida per: Paul Weitz. Repartiment: Lily Tomlin, Julia Garner, Marcia Gay Harden, Judy Greer

Elle acaba de trencar amb la seva núvia Olive, quan la seva néta Sage apareix inesperadament demanant-li diners amb urgència. Encara dolguda per la seva ruptura sentimental, l’àvia Elle i Sage passaran tot el dia intentant aconseguir diners visitant a antics amics, la qual cosa farà que comencin a desvetllar-se secrets del passat.

CONEXIÓN MARSELLA

THRILLER. Dirigida per: Cédir Jimenez. Repartiment: Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Céline Sallette

  1. Pierre Michel és un jove magistrat que acaba de ser traslladat a Marsella per col·laborar en la lluita contra el crim organitzat. Es tracta de desactivar la French Connection, una operació de la màfia que exporta heroïna a tothom. Sense escoltar els advertiments, Pierre lidera una croada contra Gaëtan Zampa, el padrí més intocable. Però aviat va a entendre que per obtenir resultats, haurà de canviar els seus mètodes.

I AM YOUR FATHER

DOCUMENTAL. Dirigida per: Toni Bestard, Marcos Cabotá. Repartiment: David Prowe, Lou Ferrigno

Homenatge a David Prowse, l’home que va encarnar a Darth Vader, el vilà més memorable de la història del cinema, de forma anònima i sense mostrar mai la seva cara. Ni tan sols en La Tornada del Jedi, fet que li va ferir profundament i li va marcar per sempre. És hora de desvetllar el per què d’aquesta decisió i les conseqüències que va tenir en la persona que va interpretar en l’anonimat al dolent d’una llunyana galàxia. Als seus 80 anys, David viu en l’anonimat als afores de Londres.

NIEBLA (HAEMOO)

DRAMA. Dirigida per: Shim Sung.-bo. Repartiment: Kim Yoon-seok, Park Yoo-chun, Ye-ri Han

Els intents d’un vaixell pesquer per transportar immigrants il·legals acaben en una catàstrofe que portarà a la tripulació a la bogeria.

SONATA PARA VIOLONCHELO

DRAMA. Dirigida per: Anna Bofarull. Repartiment: Montse Germán, Juanjo Puigcorbé, Jan Cornet, Harris Gordon

Després d’anys d’esporàdics dolors, a Julia, una famosa violoncel·lista que viu lliurada a la música, li diagnostiquen una fibromialgia, una malaltia crònica sense causa coneguda. Amb el pas dels dies, la lluita de Julia per seguir tocant es convertirà en un combat amb el seu propi cos.

TCHINDAS

DOCUMENTAL. Dirigida per: Pablo García Pérez de Lara, Marc Serena.  C

Tchinda Andrade és la transexual que ha donat nom a tots els trans de Sao Vicente, una illa de Cap Verd. Aquesta és la seva vida, el seu dia a dia, i el seu somni: organitzar el gran Carnestoltes al febrer. Hi ha cuitas, hi ha suors, però també molta pau illenca, llibertat sexual total i amor incondicional.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version