Autor Societat
16 Octubre 2015 a 10:00

L’Agència Catalana de Cooperació presenta la campanya #DONAVEU1325

Coincidint amb els 15 anys de l’aprovació de la Resolució 1325

#DONAVEU1325 // Imatge cedida per la Generalitat

#DONAVEU1325 // Imatge cedida per la Generalitat

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides va aprobar la Resolució 1325, amb motiu dels 15 anys de l’aplicació d’aquesta resolució i coincidint amb la cimera de les Nacions Unides que se celebra aquest octubre a Nova York, l’Agència Catalana de Cooperació posa en marxa la campanya de sensibilització #DONAVEU1325.

La campanya dóna a conèixer la Resolució 1325, que posa de manifest la importància de crear una agenda internacional pública sobre dones, pau i seguretat; i promou les dones com a agents actius de pau, amb veu i agenda pròpies, i no només com a víctimes. Aquesta iniciativa s’emmarca en el nou Pla director de la cooperació 2015-2018, que estableix una cooperació basada en drets, que atengui les desigualtats de gènere i s’orienti a la promoció i garantia dels drets humans de les dones, amb especial atenció a la construcció de pau.

De fet, el Pla aposta per situar els drets humans de les dones com un dels elements distintius de la cooperació catalana.Tot i que durant aquests 15 anys s’han fet avenços, la reiterada vulneració dels drets humans de les dones i les nenes en situacions de violència i conflicte armat requereix l’acció de tota la comunitat internacional, així com l’aplicació de mesures específiques de protecció, en compliment i aplicació de les lleis i acords internacionals.

Des de l’Agència Catalana de Cooperació hem creat la plataforma webwww.donaveu1325.cat on posem a disposició un conjunt de continguts amb els que volem donar visibilitat i posar en valor el rol de les dones en els conflictes armats i conscienciar de l’impacte que les guerres generen en les dones, les nenes i els infants.

La plataforma inclou testimonis de quatre dones defensores de drets humans amb experiència en conflictes armats i amb processos de construcció de pau: Bakira Hasecic, de Bòsnia i Herzegovina; Caddy Adzuba, de la República Democràtica del Congo; Luz Méndez Gutiérrez, de Guatemala; i María Eugenia Cruz, de Colòmbia.

La campanya #DONAVEU1325 té la voluntat d’incentivar el debat sobre la situació actual de les dones en situacions de conflictes armats i implicar la ciutadania en la difusió de la 1325, a través de les xarxes socials, per continuar progressant en el camí de la igualtat i la justícia.

Switch to mobile version