Autor Societat
25 Setembre 2015 a 18:00

Territori i Sostenibilitat atén totes les sol•licituds d’ajuts per al pagament del lloguer

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya presenta la primera guia per evitar els desnonaments

Pagament lloguer // Imatge del web de IRT

Pagament lloguer // Imatge del web de IRT

El Departament de Territori i Sostenibilitat atendrà aquest any, per primer cop, la totalitat de sol·licituds d’ajuts per al pagament del lloguer que ha rebut, una vegada es comprovi que compleixen els requisits necessaris. Això implica que més de 35.000 famílies rebran enguany algun tipus d’ajut per front a aquesta despesa, gairebé el doble que les 18.048 que es van poder atendre el 2014.

De fet, el Govern tancarà l’any amb 45.000 prestacions i ajuts diversos atorgats mitjançant els programes socials per evitar la pèrdua de l’habitatge, un 25% més que les 32.476 del 2014.

 

Ll’Agència de l’Habitatge de Catalunya presentarà la primera guia dirigida a les Oficines Locals d’Habitatge amb informació sobre tots els recursos al seu abast per evitar possibles desnonaments

Aquesta és una de les mesures fruit del treball conjunt entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el grup promotor de la ILP que va conduir a l’aprovació de la Llei de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica el passat mes de juliol. Des de llavors, representants de l’Agència i dels promotors s’han reunit en quatre ocasions per tal d’acordar el circuit d’aplicació de les diferents mesures previstes a la Llei per evitar la pèrdua de l’habitatge.

Switch to mobile version