Autor Economia
25 Setembre 2015 a 13:00

El Consell Comarcal estudia la fiscalitat local per introduir-hi millores

El treball està integrat en el projecte POLindústria

Jornada Fiscalitat

Jornada Fiscalitat // Imatge cedida pel Consell Comarcal

El Consell Comarcal del Vallès Occidental està realitzant un exhaustiu treball estudiant la situació actuals dels polígons tant des del punt de vista dels seus usos i activitats permeses. El treball forma part del projecte POLIindústria que des de 2014 s’ha configurat com un espai col·laboratiu pel debat, la cooperació i l’acció en relació al desenvolupament industrial del territori. Al llarg de 2015 s’han produït diferents trobades per analitzar àmbits concrets i dimecres va ser el torn de la fiscalitat local de les empreses en la jornada a la Masia de can Serra de Rubí.

La sessió va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí i de la patronal CECOT. Dimecres es van analitzar qüestions diverses en relació a les polítiques municipals. Es va debatre també sobre quines bonificacions o incentius es podrien establir per millorar la situació socioeconòmica i dels polígons industrials. Entre el públic s’hi ha aplegat empresaris, representants d’administracions i agents socials.

Joan Carles Paredes, vicepresident del Consell i responsable de la Comissió Informativa de Promoció Econòmica, va explicar que “és cert que gràcies a la fiscalitat gaudim de l’Estat del benestar i de serveis municipals però també cal analitzar i debatre de quina manera pot revertir en els serveis a les empreses”. Paredes va afirmar que “aquest últim semestre de 2015 s’està realitzant una diagnosi al territori, per recollir la informació sobre la fiscalitat a cada municipi i també per determinar els usos dels polígons de la comarca. D’aquesta manera podrem proposar mesures per harmonitzar criteris i per consolidar els polígons com a espais vertebradors del territori”.

Rafael Güeto, regidor responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de l’Ajuntament de Rubí, va explicar que les administracions locals tenen un doble repte en relació a la fiscalitat “els impostos tenen una finalitat de distribució de la riquesa. Molts ajuntaments com els actuals, amb moltes necessitats i urgències socials, i sobretot mal finançats, han de mantenir aquesta finalitat. I, el segon gran repte que tenim, és fer de la fiscalitat local un element que esperoni l’activitat econòmica i la reactivació”.

Convocatòria POLacció de selecció de casos de col·laboració públic-privat

En el marc del projecte es va convocar la segona edició de la convocatòria POLacció: selecció de casos pràctics de cooperació públic-privat pel desenvolupament d’estratègies de coneixement i competitivitat industrial a Catalunya.

Les propostes poden realitzar-se fins el 2 d’octubre i les guanyadores seran presentades el proper 22 d’octubre a la jornada Impuls polígons, organitzada per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

Per presentar propostes i consultar les bases es pot fer a través de www.impulspoligons.cat.

Switch to mobile version