Autor Societat
5 Agost 2015 a 11:30

L’Ajuntament ja ha iniciat les obres per habilitar una nova vorera a la carretera de Terrassa

Això obligarà a desviar part del trànsit per la C-1413A

Nova vorera // Imatge cedida per l'Ajuntament

Nova vorera // Imatge cedida per l’Ajuntament

L’Ajuntament de Rubí ha iniciat les obres per habilitar una nova vorera al tram de la carretera de Terrassa comprès entre la rotonda que enllaça amb el passeig de la Riera i la comissaria de la Policia Local. Aquesta actuació esta inclosa al projecte d’adequació de diverses voreres ubicades als polígons industrials de la ciutat que l’Ajuntament va engegar al maig en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015.

El consistori vol arranjar dos trams de la vorera que són discontínues en alguns trams. La vorera que ve de la rotonda que enllaça amb el passeig de la Riera queda interrompuda en un dels seus costats on hi ha una franja de terra i arbres que, tot i no ser una zona d’estacionament, fins ara era utilitzada per a aparcar-hi vehicles de forma discrecional. A l’altre extrem, al revolt, la vorera també queda interrompuda, provocant que els vianants hagin de circular uns metres pel voral de la carretera.

Primer de tot, es vol crear el tram de vorera inexistent amb una amplada variable d’entre 3,30 i 4,78 m. Aquestes obres ja s’ha iniciat i durant tres setmanes els vehicles que circulin en direcció a Terrassa s’hagin de desviar per la carretera de Sabadell. Els espais sense pavimentar que fins ara eren utilitzats de forma irregular com a aparcament seran substituïts per la nova vorera, sobre la qual no es podrà estacionar.

En el cas de la zona del revolt, just al pont que passa per sobre del torrent, la nova vorera tindrà una amplada d’entre 2,35 i 3 m, enllaçant amb la nova alineació del c/ Avinyó, amb una amplada d’1,35 m. Aquests treballs estan previstos per més endavant.

Els treballs permetran elevar la vorera actual i crear-ne una de nova a l’altre costat perquè els vianants disposin de passos accessibles i segurs.

Un cop acabin les obres, el c/ Avinyó es convertirà en una via d’un únic sentit, en direcció al passeig de la Riera. A banda de millorar la connexió amb la carretera de Terrassa, també s’alinearan les voreres de l’encreuament amb el passeig de la Riera.

Les altres dues actuacions incloses en aquest projecte, a l’avinguda de Can Rosés i al carrer Schumann, ja han acabat. Les obres a Can Rosés han consistit en millorar el paviment i construir els guals dels passos de vianants, tot donant continuïtat als de l’altra vorera. En el carrer Schumann s’ha continuat renovant una de les voreres. S’ha ampliat sensiblement la seva amplada, que ha passat a tenir 1,80 m, i s’han creat els guals als passos de vianants.

Tots aquests treballs han estat adjudicats a l’empresa Constraula Enginyeria i Obres SAU per un import de 282.519,35 euros.

Switch to mobile version