Autor Economia
16 Agost 2015 a 14:00

La taxa anual del IPC no varia aquest mes respecte el passat

L’IPC es situa en el 0,1%

IPC   // Imatge del web de Flickr

IPC // Imatge del web de Flickr

La taxa de variació anual del IPC en el més de juliol es del 0,1%, la mateixa que el mes anterior. Pel que fa la taxa anual de la inflació subjacent augmenta dos dècimes fins el 0,8% i la variació mensual de l’índex general és del -0,9%. A més, l’Índex de Preus de Consum Harmonitzat es manté respecte el mes de juny.

Els grups amb major influencia positiva en el manteniment de la taxa anual són habitatge, que augmenta vuit dècimes fins el -0,1% per la pujada dels preus de l’electricitat, les comunicacions presenten una taxa del -0,6% que significa un augment a causa dels preus dels serveis telefònics que no han variat aquest mes, pel que fa l’oci i cultura amb una variació anual del -0,2%, sis dècimes superior al mes de juny.

Els grups amb influencia negativa que més destaquen són el transport que disminueix la taxa set dècimes fins el -3,5% a causa de la baixada dels preus dels carburants i lubricants d’aquest mes, davant la estabilitat de l’any anterior. També destaca el descens dels preus en llegums, hortalisses fresques i fruita seca. En quan al vestit i calçat la seva repercussió en el IPC general es del -0,951.

Switch to mobile version