Autor Política
24 Agost 2015 a 14:00

Governació impulsa el servei d’assessorament en polítiques de Govern Obert als ajuntaments

Ofereix ajuda tècnica a les corporacions locals en matèria de participació, transparència i dades obertes

Governació // Imatge del web de la Generalitat

Governació // Imatge del web de la Generalitat

La Direcció d’Innovació i Qualitat Democràtica del Departament de Governació i Relacions Institucionals presta en l’actualitat serveis d’assessorament i suport tècnic en polítiques de Govern Obert a 18 ajuntaments catalans. Aquesta línia d’assistència a corporacions locals, intensificada des del mes de juny d’enguany, es deriva de l’aposta de l’Executiu de la Generalitat de Catalunya pel Govern Obert, entès com una estratègia coordinada i transversal de les polítiques de participació ciutadana, transparència i dades obertes.

El director d’Innovació i Qualitat Democràtica, Carles Agustí, valora molt positivament l’extensió d’aquesta línia de col·laboració amb els ens locals i afirma: “L’assessorament als ajuntaments catalans que es presta des de la Generalitat contribueix de forma molt útil a consolidar la implementació d’estratègies de Govern Obert arreu del territori”.

Les corporacions locals que s’han acollit als serveis d’assessorament i suport tècnic són Vilanova i la Geltrú, Porqueres, Cervelló, Agramunt, Arenys de Mar, Sant Cugat del Vallès, Pals, Capellades, Calonge, Sitges, Cornellà de Terri, Caldes de Malavella, Reus, Gironella, Sant Climent de Llobregat, Sentmenat, Sallent i Vic. Es tracta de projectes com ara plans de participació ciutadana , col·laboració en l’elaboració de pressupostos participatius, disseny de plans de Govern Obert i de transparència o planificació de consultes populars, entre d’altres.

Són quatre línies de suport en la matèria destinades a ajuntaments: assessorament específic, línia oberta amb els municipis especialment adreçada als regidors responsables de les polítiques de Govern Obert, amb la finalitat de resoldre dubtes i subministrar documentació i informació concreta per facilitar la seva tasca, en segon lloc, assessorament en projectes, col·laboració en el disseny i en el desenvolupament de projectes de Govern Obert als municipis.

En tercer lloc, processos participatius, suport al disseny, desenvolupament i implementació de processos participatius de tot tipus, i per últim, formació, mòduls de formació per a regidors i tècnics municipals, centrats en el canvi cultural que suposen les polítiques de Govern Obert, participació ciutadana, dades obertes, polítiques de transparència, dinamització, gestió col·laborativa i TIC’s.

Switch to mobile version