Autor Economia
31 Juliol 2015 a 14:00

L’OSE ajuda a posar en marxa a 20 noves empreses durant el primer semestre

Ha significat la creació de 26 nous llocs de treball

El Servei de Creació d’Empreses està situat a la Masia de Can Serra // Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

El Servei de Creació d’Empreses està situat a la Masia de Can Serra // Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

Un total de 133 persones han passat pel servei situat a la Masia de Can Serra durant la primera meitat de l’any amb l’objectiu de rebre assessorament per al desenvolupament dels seus projectes empresarials.

Els usuaris han rebut de l’OSE informació general útil per a la creació de la seva empresa. Des de la definició de la idea fins a la seva realització, parant especial atenció a la planificació del projecte. D’altra banda, l’Ajuntament els ha donat orientació específica sobre els serveis que l’Ajuntament posa al seu abast, com per exemple la formació impartida per l’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER) i els assessorat i ajudat en la tramitació del corresponent finançament quan ha estat necessari.

Gràcies a l’assessorament de l’OSE s’han finalitzat 18 plans d’empresa i s’han posat en funcionament una vintena d’activitats de diversos sectors: professionals independents (7), comerç al detall (5), hostaleria i restauració (3), indústria (2), formació i educació (1), construcció (1) i sanitat i veterinària (1).

 

16 de les 20 empreses creades han estat usuàries del Punt PAE

Els emprenedors de Rubí tenen la possibilitat des del 2014 de donar d’alta la seva activitat de forma directa a través del nou Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) de l’OSE. Un servei que té com a objectiu facilitar i simplificar la constitució de l’empresa, afavorint que totes les gestions necessàries es puguin enllestir de manera telemàtica.

16 de les 20 empreses creades enguany han estat usuàries d’aquest Punt PAE.

El Servei de Creació d’Empreses també ha supervisat enguany la transmissió de dos negocis locals en el marc del projecte Reempresa, una iniciativa promoguda per la patronal Cecot i que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i a la nostra ciutat, també de l’Ajuntament de Rubí.

Gràcies a aquesta iniciativa on un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, que compra en la seva totalitat per continuar l’activitat, un taller d’arts gràfiques i un gestor de residus no han tancat les seves portes.

Switch to mobile version