Autor Societat
31 Juliol 2015 a 11:30

La zona blava serà gratuïta durant tot l’agost

A partir de l’1 de setembre recupera el servei habitual

Zona blava // Foto: Joan Murcia

Zona blava // Foto: Joan Murcia

Durant tot el mes d’agost les places de la zona blava seran d’ús lliure i per tant els conductors podran estacionar-hi els seus vehicles de manera gratuïta. Els parquímetres estaran fora de servei fins el 31 d’agost.

A partir del proper 1 de setembre la zona blava tornarà a ser operativa, coincidint amb el retorn a l’activitat habitual de la majoria de la població i la conseqüent recuperació de la pressió d’aparcament.

Actualment a la ciutat hi ha 180 places d’aparcament de zona blava amb un preu d’1,20 euros/hora, en fraccions de 5 cèntims d’euro. El mínim per poder-hi estacionar és de 0,20 euros.

La zona taronja mantindrà les mateixes condicions de funcionament durant el mes d’agost. Aquest tipus d’estacionament, que suma un total de 190 places entre els aparcaments de l’Escardívol i el Rubí+D, no té cap cost per a l’usuari i la seva única limitació és de caràcter temporal ja que només s’hi pot aparcar durant un màxim d’una hora i mitja de dilluns a dissabte de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h ─excepte festius─. Fora d’aquests dies i franges horàries l’estacionament en aquestes places és completament lliure.

La zona taronja té per objectiu afavorir la rotació de vehicles en aparcaments que tenen un ús molt intensiu, com passa a l’Escardívol i el Rubí+D. Per estacionar-hi, només cal indicar l’hora d’arribada amb un rellotge de cartró o simplement apuntar-la en un paper i deixar-lo ben visible a la lluna davantera del vehicle.

Switch to mobile version