Autor Entitats
2 Juny 2015 a 11:30

La Jornada Mou-te per Rubí recull més de 350 quilos d’aliments i productes de primera necessitat

Els organitzadors superen totes les previsions

Mou-te per Rubí // Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Mou-te per Rubí // Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

La Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social va organitzar dissabte la 2a Jornada Solidària Mou-te per Rubí amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania la tasca que desenvolupen aquestes entitats a favor de la inclusió social, com també, recollir productes d’higiene de primera necessitat. La taula estava integrada per Càritas, Frater-Nadal, Creu Roja i l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal sota la coordinació de l’Ajuntament i el col·lectiu Comcau.

Les entitats han valorat positivament la participació registrada durant la jornada i la gran implicació de les famílies en els diferents tallers programats. Es van poder recollir més de 350 quilos d’aliments i productes d’higiene de primera necessitat, entre els que destaquen 48 litres de llet. A més, 400 persones van contribuir amb 1€ simbòlic a la paella solidària superant les previsions dels organitzadors.

Durant la jornada les entitats participants van poder oferir informació sobre la seva tasca però també activitats lúdiques per a tota la família. També van haver-hi actuacions musicals i activitats d’animació a càrrec d’altres col·lectius de la ciutat, com ara els Tronats del Tabal o Duet Sports.

A més, els membres de la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social van llegir un manifest centrat en la greu situació que pateixen moltes famílies com a conseqüència de la crisi. En el manifest, entre altres coses, les entitats recorden: “Els processos de canvi social i la crisi econòmica han modificat els perfils i els límits de la vulnerabilitat i l’exclusió social. La crisi actual ha posat de manifest la pobresa i les situacions d’exclusió que viuen moltes persones i la vulnerabilitat de molts d’aquests drets. Per tant, calen mesures de resposta dirigides a les persones que pateixen situacions greus de pobresa, situacions de clar desavantatge econòmic i social respecte a la resta de persones del seu entorn”.

Desprès de l’èxit d’aquest any les entitats organitzadores esperen poder seguir en els propers anys.

Switch to mobile version