Autor Sanitat
1 Juny 2015 a 09:00

El 70% dels espanyols no fa els cinc àpats recomanats al dia

El 90% no realitza un esmorzar complet

El pla // Imatge del web de Nestle

El pla // Imatge del web de Nestle

Els resultats del II Observatori Nestlé d’Hàbits Nutricionals i Estil de Vida  de les Famílies desvetllen que 7 de cada 10 espanyols consideren que s’alimenten adequadament, però les dades demostren que el 70% dels espanyols no realitzen els cincs àpats recomanats al dia i el 90% no fa un esmorzar complet o no esmorza.

A més, els resultats mostren que existeixen importants diferencies entre la percepció i la realitat dels nostres hàbits nutricionals. Els espanyols es saltant principalment la ingesta de mig matí i el berenar. Un 48% dels que no prenen res a mig matí afirma que és perquè no té la costum, un 35% perquè no té gana i un 16% perquè no té temps. En relació al berenar, les excuses són quasi les mateixes, un 52% diu que no ho fa perquè no te la costum i un 39% perquè no té gana. Només el 30% realitza els cincs àpats recomanats al dia i un de cada sis es sala un dels tres àpats principals.

Segons les dades obtingudes, els espanyols aproven en activitat física i en tems de descans però en qualitat de son. Més del 60% realitza alguna activitat física a part de caminar. Cal destacar, quasi el 50% dels enquestats camina 30 minuts o més al dia, tot i que, més del 40% de les dones entrevistades no realitza cap activitat física de forma regular.

Per altra banda, el 83% no es prepara adequadament per anar a dormir perquè prioritza la utilització de dispositius electrònics per davant d’altres activitats recomanables per assegurar una bona higiene de son com son la lectura, la música o mantenir la conversació.

L’estudi destaca també la hidratació. Un 82% dels espanyols afirma que consumeix la quantitat d’aigua adequada, un 73% no ingereix els 8 gots diaris recomanats. Les excuses més utilitzades són; “no tinc set”, “m’oblido de veure” o “em tinc que obligar”. Aquesta falta de consciència és especialment remarcable en els joves.

Els resultats demostren que la planificació i els costums adquirits constitueixen un aspecte essencial per aconseguir portar una vida saludable. Emmarcat en 10 compromisos nutricionals. Nestle ha posat en marxa el programa La Salud se Entrena, una plataforma amb diferents eines que ajuden a planificar i millorar costums nutricionals i estils de vida, individualment i en família.

Switch to mobile version