Autor Societat
16 Juny 2015 a 11:30

Celebrada amb èxit la 17a fira del Joc i de l’Esport al carrer

Els infants van reivindicar el seu dret a jugar

L'edició d'enguany va ser una de les més participatives

L’edició d’enguany va ser una de les més participatives // Imatge del web de l’Ajuntament de Rubí (Foto: Localpres)

El passat dissabte 13 de juny es va celebrar a la rambla del Ferrocarril de Rubí la 17a Fira del Joc i de l’Esport al Carrer, una de les edicions més participatives dels últims anys.

El punt àlgid de la torbada, que va coincidir amb la investidura d’Ana María Martínez com a alcaldessa, va tenir lloc entre les 19.00h i les 19.30h quan es va llegir el manifest “Els drets dels infants”.

“Tenim dret a drets” va ser la conclusió d’aquest manifest, llegit pels membres del Consell dels Infants de Rubí; un text que va servir per reivindicar entre d’altres, el dret a jugar dels més menuts.

Precisament en forma de joc, es va voler que tothom conegués la resta de drets que tenen els infants: el dret a l’educació, a la salut, a la igualtat, a participar, a la protecció i a una bona atenció de les seves necessitats. Així, el Consell dels Infants i Adolescents va animar els assistents “a viure la ciutat amb ulls d’infants i a fer propostes pensant en la ciutat del futur des del nostre punt de vista”.

D’entre les propostes lúdiques i esportives amb més èxit hi va haver el Laberint, l’Ecoxoc – un espai d’autos de xoc creats amb materials reciclats – els tallers organitzats per una trentena d’entitats i el rocòdrom de l’Espai d’aventura.

Durant la fira, els assistents també van poder crear el seu gelat personalitzat i jugar a una dotzena de jocs de gran format, participar en una cursa de cavalls, en un circuit d’aigua o gaudir d’una batukada a càrrec d’Explosió Rítmica, així com també de l’espectacle “La gran família”, del grup d’animació Fadunito.

Per tal de millorar les següents edicions del certamen, com ja és habitual, els tècnics van enquestar vuitanta dels assistents de la fira. Els resultats van revelar que el públic majoritari de la fira són nens d’entre sis i vuit anys. Els enquestats van valorar amb un 8,5 de mitjana l’organització de l’esdeveniment, i van expressar el desig que s’allargués durant tota una jornada, o fins i tot, dos dies. També van manifestar el seu desig de comptar amb més activitats d’aigua.

Switch to mobile version