Autor Societat
25 Maig 2015 a 12:30

Oberta la convocatòria per optar a les subvencions per pagar el lloguer

L’ajut es correspon al 40% del preu mensual

Les persones interessades caldrà que presentin la sol•licitud a l’Oficina Local d’Habitatge

Les persones interessades caldrà que presentin la sol•licitud a l’Oficina Local d’Habitatge // Imatge del web de l’Ajuntament de Rubí

Des del passat divendres 22 de maig, l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) de l’Ajuntament de Rubí, ha començat la tramitació de les sol·licituds de subvenció per al pagament del lloguer d’enguany que atorga l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Poden optar a aquesta convocatòria d’ajuts totes les persones titulars d’un contracte d’arrendament que compleixin els requisits establerts, com per exemple que l’immoble sigui el domicili habitual i que estigui ubicat en territori català.

L’ajut es correspon al 40% del preu del lloguer mensual, i pot arribar fins a 2.400 euros anuals, és a dir 200 euros mensuals. El preu màxim que pot tenir el lloguer objecte de subvenció són 600 euros, i els màxims de renda familiar que ha de tenir la unitat econòmica de convivència per poder gaudir d’aquest ajut vénen dictats per l’Indicador de renda de suficiència (IRSC).

Aquestes prestacions són atorgades per la Generalitat de Catalunya des de l’any 2005 amb l’objectiu d’afavorir que les famílies que viuen de lloguer no es vegin abocades a l’exclusió social per dificultats econòmiques alhora de fer front a les despeses d’arrendament. Amb la convocatòria d’enguany, la Generalitat preveu augmentar el nombre de llars que rebran aquests ajuts fins a arribar a les 30.000 a tot el país.

Tots aquells rubinencs que desitgin acollir-se a aquesta nova convocatòria han de presentar, abans del 23 de juny, tota la documentació requerida a l’Oficina Local d’Habitatge de Rubí, ubicada al carrer General Prim, 33-35, 4a planta. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres, de 9  a 14h. Els dilluns, l’OLH també obre a la tarda, de 16 a 18.30h. Tota la informació relacionada amb aquesta convocatòria es pot consultar al web de l’Ajuntament de Rubí.

Switch to mobile version