Autor Motor
8 Maig 2015 a 09:00

Dispositiu especial de trànsit pel Gran Premi de F1

L’esdeveniment tindrà lloc el 8,9 i 10 de maig

Circuit de Catalunya // Imatge cedida pel Servei Català de Trànsit

Circuit de Catalunya // Imatge cedida pel Servei Català de Trànsit

El Servei Català de Trànsit amb col·laboració amb la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra estableixen un dispositiu especial de trànsit i seguretat amb motiu del Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 Pirelli 2015 que es celebra els propers 8,9 i 10 de maig al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló.

Aquest dispositiu es gestionarà conjuntament des del Centre de Coordinació (CECOR) amb motiu de l’esdeveniment esportiu amb l’objectiu de millorar la fluïdesa augmentant la capacitat viària intentant disminuir la longitud i la durada de les retencions amb la intenció de minimitzar les demores en els temps de recorregut i garantir la seguretat viària general assegurant la seguretat ciutadana abans durant i després del Gran Premi de F1.

Es calcula que el Gran Premi mobilitzarà 194.000 aficionats, sobretot, el dia 10 que es preveu l’assistència d’uns 92.5000 espectadors.

Des de l’SCT es recomana utilitzar el transport públic per desplaçar-se per minimitzar els problemes viaris i arribar a primera a hora del matí per evitar col·lapses.

Els efectius tècnics i humans de l’SCT seran 4 tècnics de gestió de trànsit desplaçats al Circuit i 2 tècnics més per al Centre Satèl·lit Mòbil de Gestió del Trànsit al CECOR, 8 operadors de sala de control i tècnics de manteniment, 1 cap de sala del CIVICAT, 1 helicòpter de vigilància, 9 equips de senyalització i d’abalisament amb 35 operaris, 16 càmeres fixes territorials a peu de carretera i panells de missatgeria variable que aniran informant de l’evolució del trànsit.

Els dispositiu previst per Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Nord i dels serveis centrals del cos és d’un total de 480 efectius. Els agents de Seguretat Ciutadana garantiran la seguretat a tot el recinte interior i al perímetre exterior. En les zones d’accés al circuit es comptarà amb la col·laboració de les policies locals de Granollers, Montmeló, Parets del Vallès i Montornès del Vallès.

També hi hauran un total de 17 dotacions i uns 45 efectius de bombers que cobriran la seguretat de la cursa durant l’esdeveniment, dos tècnics d’Operacions Territorials de Protecció de la Generalitat permanentment dissabte i diumenge al centre de coordinació de la seguretat CECOR. A més Protecció Civil de la Generalitat coordina amb l’Ajuntament de Montmeló el dispositiu preventiu per l’assistència al públic a l’exterior de la zona del Circuit. En aquest dispositiu hi participen voluntaris de protecció civil de les associacions de Montmeló, Sant Cugat del Vallès, Parets del Vallès, Montornès del Vallès, Vacarisses i Santa Perpètua de la Mogoda

 

Switch to mobile version