Autor Cultura
30 Abril 2015 a 16:30

Més de 1.300 infants celebren el Dia Internacional de la Dansa a Rubí

Gran ballada de les escoles rubinenques a la Rambla del Ferrocarril

La ballada es va fer a la Rambla del Ferrocarril   // Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí (foto: Localpres)

La ballada es va fer a la Rambla del Ferrocarril // Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí (foto: Localpres)

Fins a 1.326 alumnes de 2n i 4t de primària de gairebé tots el centres escolars de Rubí van participar ahir dimecres, 29 d’abril, a la ballada de les escoles del Dia Internacional de la Dansa, que va tinir lloc a la Rambla del Ferrocarril.

L’acte estava organitzat per l’Esbart Dansaire de Rubí amb la col·laboració de l’Ajuntament. La d’enguany ha estat la vuitena edició.

La ballada va comptar amb la implicació d’infants de totes les escoles públiques de la ciutat, entre les quals hi figurava per primer cop l’Escola del Bosc, i de les concertades Montserrat i Regina Carmeli.

Com és tradició, els nens i nenes van entrar a la Rambla del Ferrocarril al ritme del Ball de Gitanes i, un cop situats a sota de la pèrgola, van ballr dues peces en funció del grup d’edat:  els de 2n van interpretat El Patatuf i Els cascavells, mentre que els de 4t van ballar Les corrandes i El ball de bastons.

Durant la celebració, una integrant de l’Esbart Dansaire va llegir diversos fragments del Missatge del Dia Internacional de la Dansa de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya. El text reivindica la inclusió de la dansa en l’ensenyament i la importància d’aquesta disciplina creativa com a via de coneixement personal: “La Dansa és l’aliança més fluida entre el profund i la pell, entre l’individu i el col·lectiu. El nostre món necessita gent que balli”.

El missatge també llençava una invitació al conjunt de la ciutadania: “Els barris ja estan en dansa, les ciutats ja estan en dansa. Ja ens hi hem posat. Quan va ser l’última vegada que vas ballar? Avui és el dia perfecte per treure la mirada de les pantalles i… aixecar-se del sofà”.

Switch to mobile version