Autor Cultura
18 Abril 2015 a 16:00

Les Jornades del cable i la banda ampla a Catalunya seran del 5 al 7 de maig

S’analitzarà l’evolució de la banda ampla i els continguts i serveis que poden encaixar

fontevila

Imatge cedida pel CECABLE

L’anàlisi de present i de futur sobre el cable i la banda ampla a Catalunya i dels continguts periodístics que circulen per la xarxa centrarà les XX Jornades del Cable i la Banda Ampla a Catalunya 2015, organitzades pel terrassenc Centre d’Estudis sobre el Cable (CECABLE), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Observatori de la Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i l’Escola Universitària Mediterrani de la Universitat de Girona (UdG) i que es duran a terme del 5 al 7 de maig del 201 a l’Escola d’Enginyeria de la UAB, a Bellaterra.

El director del CECABLE i professor de diverses universitats, Joan Francesc Fondevila, afirma: “Per a nosaltres arribar a  la vintena edició és motiu d’emoció i satisfacció. Com a entitat terrassenca, fa molta il·lusió liderar l’anàlisi sobre el desplegament del cable i la banda ampla si sobre els continguts que circulen”. També comenta: “La simbiosi entre els continguts i xarxes és indestriable: el creixement del pes de multimèdia i de l’streaming reflecteix el relleu de la banda ampla garantida”.

La primera sessió analitzarà el 5 de maig La banda ampla a Catalunya i Espanya, i tindrà ponències de Wifidom, Adamo, Fibracat, Ericsson, Adobe, Telefónica, Voz Telecom, Neosky i BT. Per la tarda, en el bloc Serveis i continguts a les xarxes de banda ampla es desenvoluparà la taula rodona Les claus de l’éxit del cable històric català i espanyol, amb exposicions de CECABLE, Alpha, Enginyeria de Telecomunicacions, Acotex, Airenetworkd, La Cala de Fibra i l’Ajuntament de Mequinensa. Joan Francesc Fondevila afirma: “El fenomen del cable tradicional és un exemple de convivència entre els grans operadors emanats de la legislació més recent i les experiències romàntiques però eficaces de les xarxes que proveïen del servei televisiu a nombrosos municipis”. Seguidament de la taula rodona intervindran Memory Merits, Eurona, Guifi.net i llimit.

El 6 de maig, a la segona sessió, s’estudiarà l’Evolució de tipologia i d’instal·lació de cable per a banda ampla mitjançant aportacions de Huawei, Keyfibre, Corning, Xarxa Oberta de Catalunya, Anvimur Telecomunicacions, Cable Runner, Technetix, Dtwyler Cabling Solutions i Meru Networks. A la tarda, es parlarà Nous horitzons per al sector de la informàtica, amb intervencions de Watchguard, Bitdefender, Microsoft, UNIT4 i Panda Secutiry.

La tercera i última sessió serà el 7 de maig sota el títol Impactes diversos de les xarxes de banda ampla, començarà amb la tradicional taula rodona institucional, aquest cop, sobre Nous jaciments d’ocupació gràcies a la banda ampla?, que comptarà amb representants de CECABLE, Generalitat de Catalunya, Localret, Feceminte, Telecos.cat, COETTC i Xarxa Oberta de Catalunya. Més tard, intervindran Telven-Schneider Electric, Sony, Anxanet, Abertis Telecom i Clúster Audiovisual de Catalunya.

Les principals xarxes socials i el bloc http://www.telecomunicacionesyperiodismo.com permetran seguir l’esdeveniment.

Switch to mobile version