Autor Cultura
8 Abril 2015 a 14:00

L’Ateneu Municipal presenta una nova oferta d’activitats per a tots els públics

El període d’inscripcions s’iniciarà el 13 d’abril

L'Ateneu // Foto: Sergi Colomer

L’Ateneu // Foto: Sergi Colomer

L’Ateneu Municipal engega una nova programació per als mesos de primavera amb una cinquantena de propostes socioculturals per a tots els gustos: cursos i tallers, activitats familiars, els populars tastets, formacions adreçades al teixit associatiu, exposicions, xerrades, concerts i d’altres novetats.

Entre les novetats, cal destacar les activitats organitzades per la diada de Sant Jordi. L’equipament pretén convidar a la ciutadania a participar d’aquesta tradició: tastets especials i l’exposició Una literatura pròpia. Dones escriptores, amb la qual es vol fer visible el treball de les dones en l’àmbit de la literatura catalana.

D’altra banda, l’Ateneu també oferirà cursos trimestrals i tallers monogràfics entre els mesos d’abril i juny. Aquestes activitats giraran al voltant de diverses temàtiques, com la salut i el benestar, la dansa i l’expressió corporal, la gastronomia, les humanitats, l’art i la creativitat o les noves tecnologies. En són alguns exemples els nous tallers de tècniques de relaxació i gestió de l’estrès, el d’iniciació a la dansa contemporània, el d’elaboració de pa artesà o el d’enquadernació japonesa, entre d’altres.

Pel que fa a les activitats en format tastets i les adreçades a un públic familiar, l’objectiu és apropar a la ciutadania a diferents pràctiques i coneixements de diversos àmbits com ara el reciclatge, la nutrició o la psicologia, en el cas dels tastets, i especialment relacionats amb el treball manual i la imaginació pel que fa a les activitats familiars.

Durant els propers mesos, el teixit associatiu també organitzarà múltiples activitats a l’Ateneu, que van des de conferències i xerrades fins a les aclamades sessions del 2n Cicle de Jazz. També es mostraran diverses exposicions així com les tradicionals observacions d’astronomia.

Alhora, l’equipament continuarà oferint  serveis a les entitats, destacant el cicle de formacions que des de principis d’any es programa amb l’objectiu d’enfortir i ajudar les entitats en la seva tasca associativa.

Properament, durant els mesos de primavera, l’Ateneu acollirà les formacions Obligacions bàsiques i responsabilitats de les juntes directives, Les obligacions fiscals a les entitats no lucratives, Xarxes socials per a entitats i la xerrada Com aconseguir una major participació dels socis?.

Aquesta primavera, l’Ateneu estrena un sistema d’inscripcions online. Mitjançant el portal cursos.ajuntamentrubi.cat, els usuaris es podran donar d’alta a l’eina i accedir a la informació de totes aquelles activitats que requereixen inscripció prèvia, podent formalitzar-la al moment. El període d’inscripcions s’obrirà, tant a través d’Internet com per a les persones que decideixin fer-les presencialment a l’equipament, el proper dilluns 13 d’abril a les 10 h.

Switch to mobile version