Autor Societat
29 Abril 2015 a 14:00

L’Ajuntament renovarà sis àrees de jocs infantils velles

Es repararan aquells elements malmesos i es col·locaran noves tipologies de joc

A la plaça del Marquès de Barberà es col·locarà un joc infantil compost destinat a nens d’entre 2 i 5 anys // Imatge del web de l’Ajuntament de Rubí (Foto: Localpres)

A la plaça del Marquès de Barberà es col·locarà un joc infantil compost destinat a nens d’entre 2 i 5 anys // Imatge del web de l’Ajuntament de Rubí (Foto: Localpres)

La setmana passada, l’Ajuntament de Rubí va començar els treballs de renovació de sis àrees de jocs infantils que tenen més de 20 anys de vida. Aquestes actuacions van encaminades a configurar noves àrees de joc, substituir elements antics per altres de nous i reparar aquelles estructures que presentin peces malmeses i/o que hagin patit actes de vandalisme.

Les obres, que formen part del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, han estat adjudicats a l’empresa Construcciones Urcastell S.L. per un import de 227.635,19 euros i tindran una durada d’aproximadament dos mesos. Les àrees que es renovaran són la del parc Lluís Companys i les de les places del Progrés, d’Extremadura, del Marquès de Barberà, de Miguel Hernández i de la Font, al carrer Mallorca.

L’objectiu és renovar aquells elements que presenten un cert desgast com a conseqüència del pas del temps, introduint tipologies de joc diferents de les existents i reordenant els espais temàticament, segons les edats dels infants que els utilitzen.

En alguns casos, n’hi haurà prou en substituir les peces que estiguin fetes malbé (seients de gronxadors, taps de protecció dels cargols, peces decoratives…). En d’altres caldrà reparar els desperfectes que no es poden resoldre amb el canvi d’un dels elements (reparar les fixacions de les cordes en jocs grans o la fixació de petits balancins de molla a terra), mentre que hi haurà zones on serà necessari substituir tot el joc infantil, ja sigui per aconseguir una total seguretat en l’ús del joc o bé per crear una nova concepció d’àrea infantil.

També es repararan  aquells elements del mobiliari urbà que hagin patit actes de vandalisme o que estiguin deteriorats pel pas dels anys (tanques de protecció, papereres, bancs, travesseres de fusta delimitadores de parterres…), així com els paviments naturals.

Switch to mobile version