Autor Cultura
18 Abril 2015 a 14:30

La Biblioteca Municipal de Rubí acull el 3r Dictat Solidari

Es llegirà un fragment de l’obra “Mar i cel”, d’Àngel Guimerà

Dictat Solidari de l'any passat // Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Dictat Solidari de l’any passat // Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de Rubí acollirà el dilluns 20 d’abril a les 7 de la tarda la tercera edició del Dictat Solidari. L’activitat, organitzada pel Servei Local de Català, el Pla Educatiu d’Entorn amb el suport de l’Ajuntament, Ràdio Rubí i Rubitv.cat, estarà oberta a tota la ciutadania i consistirà en la lectura d’un fragment de l’obra “Mar i cel“, d’Àngel Guimerà, adaptada per Xavier Bru de Sala per al musical de Dagoll Dagom. L’encarregat de llegir el text serà Rubén Yuste, actor rubinenc que interpreta el pirata Malek a la darrera versió del muntatge.

Els participants podran fer el dictat i corregir-lo de forma immediata amb l’ajut del Servei Local de Català, que incidirà en aquells fragments que puguin presentar més dificultats. La correcció del dictat també estarà disponible a les pàgines web de la ràdio municipal i de Rubitv.cat després de l’acte de la biblioteca. Per l’altra banda, el Dictat també es podrà fer a les escoles el mateix dia 20 al matí, a partir d’una gravació que penjaran els mitjans locals Ràdio Rubí i Rubitv.cat als seus respectius webs. El text serà enregistrat prèviament per Yuste a l’Escola Montessori, aprofitant que els alumnes de 5è d’aquest centre estan treballant l’obra “Mar i cel” per tal de representar-la al maig.

Coincidint amb el dictat, els organitzadors conviden els participants a portar aliments de primera necessitat, que es repartiran entre els beneficiaris de les entitats solidàries Càritas, Creu Roja, ASAV, Frater-Nadal i Rubí Solidari. Es demanen especialment productes envasats, com ara llegums cuits o tomàquet fregit, a més de llet, oli i farina. L’any passat, una vuitantena de persones van assistir al Dictat Solidari, en aquella ocasió centrat en l’obra “Joaquim Aragonès. De Rubí a Mauthausen“, de Josepa Gardenyes. La solidaritat dels participants va permetre omplir una quinzena de caixes d’aliments.

Switch to mobile version