Autor Societat
13 Abril 2015 a 16:00

FGC instal·la desfibril·ladors a les seves estacions

Els agents d’estacions d’FGC han rebut formació específica per poder utilitzar-los

Desfibril·lador a l'estació d'FGC de Plaça Catalunya // Imatge del web Gencat.cat

Desfibril·lador a l’estació d’FGC de Plaça Catalunya // Imatge del web Gencat.cat

FGC ha instal·lat aparells desfibril·ladors externs semiautomàtics (DESA) en diferents estacions. Les de Plaça Catalunya i Plaça Espanya ja compten amb aquest servei, que permetrà atendre qualsevol persona per una aturada cardíaca o certes arítmies cardíaques greus que poguessin posar en perill la seva vida. A més, els agents d’estacions d’FGC han rebut formació específica per tal de poder utilitzar correctament els nous dispositius. Tot i això, en cas d’emergència, tothom pot fer-ne ús per assistir a algú altre.

La primera fase de la instal·lació ha consistit en instal·lar els aparells en les dues estacions més concorregudes de la xarxa, però la intenció de la companyia és estendre progressivament aquests dispositius en altres estacions.

El mètode d’utilització dels desfibril·ladors és senzill, i a més, quan es treu l’aparell del seu armari, genera una trucada automàtica al telèfon 112 i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques acudeix directament al lloc on hi ha instal·lat el desfibril·lador.

Switch to mobile version