Autor Societat
1 Abril 2015 a 17:00

Es constitueix un nucli d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Rubí

Condemna a l’agressió racista patida per tres rubinenques

Imatge cedida per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Rubí

Imatge cedida per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Rubí

Ahir a la tarda, l’Ateneu Municipal va ser la seu de la constitució d’un primer nucli local, format per una trentena de persones de la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, format per entitats, organitzacions, representants d’alguns partits polítics i persones a títol individual de la ciutadania rubinenca.

UCFR és una plataforma que unifica un moviment social contra l’extrema dreta, amb l’objectiu de contrarestar els arguments feixistes que discriminen la població immigrada i els seus drets. Es proposa vetllar pel trencament de tòpics i prejudicis que s’instauren amb rumorologia social a les nostres ciutats. Combatre aquests missatges racistes serà un procés que tindrà continuïtat en la tasca de la plataforma UCFR, però serà especialment intens de cara a les properes eleccions municipals. Amb aquesta voluntat es van crear algunes comissions de treball per generar difusió a les xarxes socials i per elaborar un manifest en el qual es demanarà l’adhesió de la ciutadania particular i organitzada, així com dels partits polítics de la ciutat.

La UCFR de Rubí organitzarà més actes i reunions de treball obertes a la ciutadania. Aquest treball s’iniciarà el proper 10 d’abril a les 19h a l’Ateneu, on es farà la lectura del manifest, i on es convida a l’assistència de tot el públic per tal de fer créixer el moviment.

Al llarg de la sessió d’ahir, es va parlar de la realitat rubinenca i de la moció aprovada pel Ple municipal per totes les formacions polítiques representades, en la qual l’Ajuntament de Rubí es declarava com “ciutat lliure de prejudicis i rumors vers la diversitat cultural” i compromesa a fer front als rumors negatius.

Finalment, es vol fer públic, des de la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, el rebuig cap a la situació d’assetjament que van patir tres noies rubinenques fa uns dies al metro de Barcelona per motius feixistes.

Switch to mobile version