Autor Societat
18 Abril 2015 a 14:00

El Vallès Occidental se suma al Programa “Joves Changemakers”

74 joves vallesans participen en una sessió a Castellar del Vallès

joves

Els joves vallesans que han participat en el Programa “Joves Changemakers” // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

En aquesta primera fase del programa “Joves Changemakers” han participat 74 joves procedents de 14 municipis del Vallès Occidental. Aquests participants forment part de Joves per l’Ocupació, un projecte de formació i treball que gestiona el Consell Comarcal, subvencionat pel Departament d’Empresa i Ocupació i el Fons Social Europeu, i que té com a objectiu recolzar la integració dels joves en el mercat laboral així com afavorir el seu retorn al sistema de formació.

La sessió, que es va desenvolupar dimecres a Castellar del Vallès, ha estat la primera etapa dels Tallers d’emprenentatge social juvenil “Suéñalo. Hazlo” que es desenvoluparan entre els mesos d’abril i juny. Aquest taller va ajudar als joves a reflexionar sobre el seu paper en el canvi i en la millora del seu entorn i de la societat, i sobre les possibilitats de dissenyar projectes transformadors. Els joves van destacar de la jornada el seu valor per motivar-los, mostrar alternatives interessants i despertar idees d’una forma agradable i divertida.

Un total de 27 joves es van interessar en treballar més a fons l’emprenedoria social, i podran completar el pla d’acció participant a la resta d’etapes del projecte, un seguit de tallers per treballar la idea i potenciar les habilitats dels joves per portar-les a terme.

El programa “Joves Changemakers” impulsa l’emprenedoria social de joves entre 12 i 24 anys, per activar la participació ciutadana i portar a terme projectes per millorar la societat. Actualment existeix una Xarxa global de més de 3.000 joves Changemakers en més de 20 països.

El programa “Joves Changemakers” està impulsat per la fundació internacional Ashoka, creada l’any 1981, i que va obtenir el Premi Príncep d’Astúries de Cooperació Internacional 2011. Es tracta de la major xarxa internacional d’emprenedors socials, que cerca la construcció d’una societat de ciutadans que siguin actors de canvi.

Aquesta organització global, independent i sense ànim de lucre ja dóna suport al treball de més de 3.000 emprenedors/es socials en 84 països. A Espanya inicia la seva activitat l’any 2005, i dóna suport actualment a 26 emprenedors/es socials, i està previst que properament obri la delegació Ashoka Barcelona.

Des d’Ashoka es treballa per la construcció d’un ecosistema que integri a la ciutadania i a les institucions públiques i privades per liderar la innovació i el canvi social. Altres projectes vinculats amb la temàtica i que es desenvolupa a la comarca és la Xarxa d’Innovació Social.

Switch to mobile version