Autor Política
1 Abril 2015 a 12:30

El president Mas visita el Complex Central del cos de Mossos d’Esquadra

El centre s’ubica entre els termes municipals de Sabadell i Terrassa

El president Mas amb components de l'Àrea GEI en la visita a l'exposició d'unitats. // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya (Foto: Rubén Moreno)

El president Mas amb components de l’Àrea GEI en la visita a l’exposició d’unitats. // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, acompanyat del conseller d’Interior, Ramon Espadaler, va visitar ahir a la   tarda el Complex Central dels Mossos d’Esquadra on s’ha reunit amb els màxims responsables del cos i ha visitat les instal·lacions del centre

En la que era la primera visita que el cap de l’Executiu feia al complex, el president va mantinir una reunió de treball de més d’una hora amb els màxims responsables del cos, encapçalada pel director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, i el comissari en Cap del Cos, Josep Lluís Trapero, per conèixer l’estructura i les funcions de la policia de la Generalitat, així com els serveis centrals ubicats al complex.

Inaugurat el 2009, el centre ocupa més de 84.000 m² entre els termes municipals de Sabadell i Terrassa.  Hi treballen uns 2.300 professionals especialitzats, entre policies i personal de suport administratiu i tècnic. Constitueix la seu de la Prefectura de la Policia i de les seves unitats centrals. En aquesta instal·lació s’hi ubiquen les unitats amb un major grau d’especialització de la policia de la Generalitat, que donen servei a tot el territori nacional, així com l’estructura de suport per a la direcció del cos de Mossos d’Esquadra.

El president Mas durant la visita a la Unitat d'Intervenció de Muntanya // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El president Mas durant la visita a la Unitat d’Intervenció de Muntanya // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El complex, format per quatre edificis, també compta amb un heliport; els laboratoris de balística; de proves d’ADN; de documentoscòpia i dactiloscòpia; piscina d’entrenament; aules de formació i pràctiques; zones d’entrenament interiors i exteriors; un edifici destinat a la unitat canina; la seu central de la unitat subaquàtica; de subsòl, de muntanya; dels Tedax o de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra entre d’altres unitats especialitzades.

Després de la reunió de treball, el president va fer un recorregut per una part de les instal·lacions del centre, com l’auditori, el poliesportiu i la piscina, i després va visitar l’exposició d’unitats del cos que s’han ubicat al centre del complex, on va rebre les explicacions pertinents per part de l’intendent i cap de la Comissaria general de Recursos operatius, Daniel Pérez.

Switch to mobile version