Autor Cultura
20 Abril 2015 a 13:00

El Museu Vallhonrat celebra una jornada de Portes Obertes coincidint amb el Dia de la Terra a Rubí

El 25 d’abril es faran visites guiades i gratuïtes

El Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí // Imatge del twitter del Museu

El Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí // Imatge del twitter del Museu

Aprofitant la jornada del Dia de la Terra que es celebra a Rubí, el Museu Etnogràfic Vallhonrat celebrarà un día de Portes Obertes amb visites guiades a les 11h i a les 12h el pròxim  25 d’abril. La visita serà relacionada amb la terra. L’entrada serà per la Plaça Montserrat Roig, s/n  i serà una activiat totalment gratuïta i no caldrà inscripció prèvia.

El Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí és un museu de caire etnogràfic amb una gran varietat de col•leccions repartides en 6 sales.

Fira del Dia de la Terra a Rubí

El dissabte 25 d’abril, entre les 10 h i les 14 h, Rubí acollirà la 2a edició de la Fira del Dia de la Terra. Enguany s’habilitaran quatre espais diferenciats.

  1. L’Espai comerç sostenible s’ubicarà al passeig deFrancesc Macià. Els comerços i restaurants ecològics de Rubí sortiran al carrer per mostrar els seus productes, també hi haurà una nova edició delMercat Ecològic del Vallès, es donarà a conèixer el projecte municipal Comerç sostenible i s’oferirà als visitants un tastet d’una fideuà cuinada amb energia solar.
  2. La plaça del Doctor Guardiet serà l’escenari de l’Espai rural. Els ciutadans podran deixar que la càmera capti el seu costat més pagès al FotoCol organitzat pel Grup Fotogràfic El Gra i la Societat Sant Antoni Abat, s’organitzarà una mostra de maquinària agrícola, l’activitat L’aventura dels residus, així com un taller de dibuix infantil i una exposició a càrrec dels Caçadors de Trastets i El Taller. L’Esbart Dansaire oferirà la iniciativa Ballar de peus a terra, un recorregut ple de sensacions per les danses del calendari festiu. Puja’t al carro de Sant Antoni permetrà fer un volt en carro de cavalls de la mà de la Societat Sant Antoni Abat. En aquest punt, els rubinencs també podran recollir una bosseta de compost procedent de les restes orgàniques que llancem al contenidor marró i informar-se de com poden formar part de la xarxa de compostaires casolans de la ciutat.
  3. L’Espai horticultura serà un altre dels àmbits de la fira, ubicat a la plaça de Catalunya. En aquest espai s’ha programat l’activitat Cuina amb excedents de l’hort, on es prepararan tot un seguit de receptes en directe per aprendre a conservar aquests sobrants. També hi haurà una Mostra de productors agrícoles locals, la presentació de la iniciativa Horts Can Feliu, promoguda per l’Associació d’Aturats de Rubí, i l’exposició Fes rutllar el cicle de la matèria orgànica.
  4. El quart àmbit serà l’Espai entitats i projectes, que compartirà ubicació amb l’Espai comerç sostenible alpasseig de Francesc Macià. En aquest emplaçament s’ha programat el taller infantil de cocteleria amb plantes aromàtiques De la terra al còctel, organitzat per Campos Estela; una sessió de Contacontestitulada ‘Fem consum responsable,’ a càrrec de la Cooperativa Germinal; el projecte de reciclatge d’oli usat Rubiclac, de l’AMPA del CEE Ca n’Oriol; un punt d’informació sobre l’estat dels abocadors de la ciutat i és on també s’inclouen les visites guiades al Museu Etnogràfic Vallhonrat que titula la notícia.

Els rubinencs i les rubinenques podran participar en el sorteig d’una cistella amb productes agrícoles locals en el marc de les exposicions fotogràfiques La mirada rural  i Ensenya’ns el teu hort. Qui hi vulgui participar només haurà d’enviar fotografies del seu hort o del seu paisatge rural preferit de Rubí a l’adreça de correu electrònicinforesidus@ajrubi.cat o bé a través de la pàgina de Facebook de RubíNET.

La Fira del Dia de la Terra donarà pas a altres activitats el diumenge 26 i dilluns 27 d’abril. Diumenge es farà una jornada de neteja de l’entorn natural organitzada pels Caçadors de Trastets, una nova presentació del projecte Horts Can Feliu i la visita a les masies de Can Ramoneda, Can Balasch, Can Xercavins, Can Serrafossà i Ca n’Alzamora ─aquesta última s’ha afegit a l’activitat aquest any─. També es durà a terme la iniciativa Art natura al Bosc de Can Feliu, una intervenció artística amb residus al medi natural organitzada per Sandra Bea, Pep Borràs i Miquel Mas; així com el taller Pintura del medi natural, una iniciació a l’aquarel·la a la Masia de Can Xercavins. Dilluns se celebrarà un Curs de compostatge casolà a l’Escola Rivo Rubeo.

Inscripcions

Hi ha tot un seguit d’activitats que requereixen inscripció prèvia. Per aquest motiu, el dijous 23 d’abrils’habilitarà un punt informatiu del Dia de la Terra a la plaça del Doctor Guardiet (de 10 h a 13.30 h i de 16.30 h a 20 h), on els ciutadans es podran apuntar a les activitats que els interessin. El dissabte 25, en el marc de laFira del Dia de la Terra, també s’instal·laran punts informatius a les places de Catalunya i del Doctor Guardiet (de 10 h a 14 h).

Programació de les activitats del Dia de la Terra 2015 a Rubí

Switch to mobile version