Autor Societat
18 Abril 2015 a 18:00

Cecot reclama a l’Administració Pública que ampliï els canals de gestió digital

Els processos administratius continuen sent insuficients

edifici cecot terrassa

Edifici Cecot a Terrassa

El passat dilluns 13 d’abril, la patronal Cecot va torna a posar a debat realitzar canvis estructurals en l’Administració Pública per adaptar-la a les necessitats actuals de la societat i de les empreses. Antonio Abad, president de la patronal Cecot va explica que “Tenint en compte un any tant electoral com aquest, entenem que és necessari que els partits polítics incloguin en els seus programes una autèntica reforma, i en profunditat, de l’Administració Pública, que s’adapti a les necessitats actuals i que aprofiti la tecnologia que tenim a l’abast” i va afegir que “tanmateix des de la Cecot demanem la necessitat d’arribar a grans consensos i un compromís a mig termini entre la classe política per efectuar un canvi real”.

S’han accelerat les relacions als processos on hi ha un impacte econòmic important que beneficiï les Administracions Públiques “només cal veure l’agència tributària, la seguretat social o el cobrament de tributs, taxes o impostos” recorda Abad. Respecte la resta de processos administratius que fan referència a donar servei a ciutadans i empreses la Cecot considera que l’Administració els ha de desenvolupar. La patronal catalana va demanar l’ampliació de la digitalització dels processos de la resta d’àmbits de la gestió administrativa per agilitzar i abaratir la despesa per a les empreses i, per tant, ajudar-les a esdevenir més competitives.

A Catalunya, Cecot va celebrar positivament la posada en marxa del projecte de Llei de Simplificació Administrativa de l’Administració “és un camí necessari però encara insuficient”. Es necessari que totes les administracions segueixin el mateix camí i de forma més rapida. S’ha d’aprofitar l’actual conjuntura per simplificar procediments, compartir coneixements i harmonitzar fiscalitats sota el principi de sentit comú.

Per poder assolit una Administració business friendly i open s’ha de tenir en compte 4 aspectes de l’Administració Pública: un canvi cultural, s’ha de tenir clar que l’objectiu és donar servei als ciutadans i empreses. Aconseguir-ho implicaria una revolució cultural en fer els coses i en les actituds dels treballadors públics. Els processos no han estat dissenyats per servir als ciutadans i empreses per tant seria necessari una reingenyeria de processos. L’organització no es centra en l’eficiència sinó en els models jeràrquics, per això és necessari reorganitzar les administracions sota un model en xarxa, orientat a projectes i a la consecució de resultats. Finalment, s’han de reformar les relacions del correu certificat a la comunicació on-line, de la obligació a la presència física,…

L’altre extrem de la digitalització de processos seria les gestions amb el Departament de Justícia”, va afirmar Abad, “a ple segle XXI encara han de realitzar tràmits a mà i els ciutadans i les empreses invertir temps i diners per una ineficient gestió de la pròpia administració”.

 

Switch to mobile version