Autor Societat
7 Abril 2015 a 14:00

Castellbisbal inicia una campanya adreçada als propietaris de mascotes

Per fomentar la recollida d’excrements a la via pública

cartell mascotes

Cartell de la campanya de conscienciació // Imatge cedida per l’Ajuntament de Castellbisbal

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Castellbisbal ha iniciat aquest més d’abril una campanya sota el títol No sóc culpable. Recull les meves caques, que pretén conscienciar els propietaris de gossos de la seva obligació de recollir les deposicions que els seus animals fan a la via pública i a la vegada difondre altres obligacions i deures dels propietaris d’animals que estan incloses en les ordenances municipals.

Per tal de garantir al màxim l’eficàcia d’aquesta campanya, es desenvoluparà en dues fases. En un primer moment, es faran accions de sensibilització entre les quals destaca la col·locació de rètols informatius i missatges al terra en aquells espais que, habitualment, són freqüentats per persones que passegen el seu gos. En aquests missatges, es farà referència a la necessitat de recollir els excrements dels animals.

En aquesta primera fase, un agent cívic informarà també els propietaris dels animals del fet que poden obtenir bosses per als excrements al Punt Verd i de forma totalment gratuïta.

Un cop superada aquesta etapa, es posarà en marxa una fase de caràcter sancionador, que consistirà en la denúncia i sanció de tots aquells propietaris de gossos que no recullin els excrements de les seves mascotes ni compleixin les altres obligacions establertes a l’ ordenança municipal .

La campanya està impulsada per la Regidoria de Medi Ambient, però comptarà amb la participació activa d’altres àrees municipals com són el Departament de Serveis Municipals Territorials i la Regidoria de Seguretat Ciutadana.

Switch to mobile version