Autor Societat
7 Abril 2015 a 11:00

Augmenta un 5% la mobilitat a la xarxa viària durant aquesta Setmana Santa

Hi ha hagut cinc accidents mortals

La Diputació de Barcelona i el Departament d’Interior col·laboraran per reduir els accidents de trànsit en horari laboral

Ahir a les 8 del vespre el 92% dels vehicles havien retornat a l’àrea metropolitana // Foto: Sergi Colomer

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, va destacar ahir al vespre que aquesta Setmana Santa 2015 s’ha registrat “un increment de la mobilitat a la xarxa viària catalana del 5%”, respecte del mateix període festiu del 2014.

Fins a les 8 del vespre d’ahir, 549.034 dels 595.000 vehicles estimats havien retornat a l’àrea metropolitana, el que representaven 92%. I en aquest sentit, Isern remarcava que “el retorn de l’operació especial d’aquesta Setmana Santa ha estat esglaonat entre ahir(diumenge)  i avui (dilluns) i això ha evitat grans concentracions de mobilitat aquest Dilluns de Pasqua.

El director de l’SCT va informar que hi havia hagut cinc accidents mortals amb cinc morts durant aquesta Setmana Santa a Catalunya. Isern assenyalava que “Després d’aquests sinistres registrats durant aquest període festiu, en què hi ha hagut tres sortides de vies, continuem preocupats per les distraccions com a causa de l’accidentalitat a Catalunya”.

Els accidents mortals registrats des de l’inici del dispositiu especial, divendres 27 de març a les 15.00 h, fins a les 20.00 h d’ahir Dilluns de Pasqua, 6 d’abril han estat:

  • – Diumenge, 29 de març a la N-240 a l’Espluga de Francolí  un turisme va sortir de la via i posteriorment va bolcar. Com a conseqüència de l’accident va morir la passatgera posterior del vehicle Maria del Pilar S. E., de 72 anys d’edat i veïna de Barcelona. A més, el conductor i el passatger davanter del cotxe van resultar ferits de gravetat.
  • – Dijous, 2 d’abril a la BV-5105 a la Roca del Vallès un camió i un turisme van topar frontalment i va morir la conductora del turisme, Raquel M.E. de 28 anys.
  • – Dissabte, 4 d’abril a la BV-1037 a Rubió una motocicleta va sortir de la via i va morir el conductor i únic ocupant del vehicle, Santiago Z.R., de 48 anys i veí de Vilanova del Camí.
  • – Diumenge, 5 d’abril a l’AP-7 a Llinars del Vallès hi va haver una col·lisió amb dos turismes implicats i va resultar morta la passatgera davantera d’un dels vehicles, Sonia H.C., de 20 anys i veïna de Sabadell.
  • – Diumenge, 5 d’abril a la N-141c a Moià una motocicleta va sortir de la via i va morir el conductor, Marcel A.B., de 56 anys i veí de Muntanyola.
Switch to mobile version