Autor Ensenyament
1 Març 2015 a 12:30

L’Ajuntament ofereix diversos cursos formatius i d’orientació

Més de 600 rubinencs se’n podran beneficiar

Autònom en un curs de formació

Curs de formació // Imatge extreta de la web de la Generalitat de Catalunya

El Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament de Rubí destinarà 990.397 euros a diverses accions formatives i d’orientació, pels rubinencs i rubinenques que hi estiguin interessats. El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i els Fons Socials Europeus ofereixen tres programes subvencionats, amb l’objectiu que els ciutadans accedeixin amb més facilitat al mercat laboral. Aquests programes són la Formació d’Oferta en Àrees Professionals Prioritàries (FOAP), Joves per l’Ocupació (JPO) i Treball als Barris.

El programa FOAP està subvencionat amb 590.000 euros, el doble que l’any anterior. Això permetrà l’increment de l’oferta formativa, passant de 126 a 619 beneficiaris. La FOAP impartirà 15 cursos, que abasten diversos sectors professionals com l’aigua, l’electricitat, l’administració o el màrqueting, entre d’altres. Els cursos, amb una durada d’entre 220 i 940 hores, permetran l’obtenció d’un certificat de professionalitat. Principalment, aquestes accions s’adrecen als aturats, tot i que també estan obertes als treballadors en actiu. Per inscriure’s o per demanar més informació, ho podeu fer mitjançant el web del SIO.

Pel que fa al programa JPO, aquest any està subvencionat amb 263.970 euros. El projecte s’adreça als joves d’entre 16 i 24 anys que no disposen del graduat en Educació Secundaria Obligatòria (ESO), o que el tenen però no han seguit amb els estudis postobligatoris. Per incorporar-se al programa cal estar inscrit en el registre d’informació de Garantia Juvenil. Aquest curs pretén millorar l’ocupabilitat dels participants, oferint-los una formació professional de 350 hores combinades amb un contracte laboral de 6 mesos. A més, el programa prepara l’accés als cicles de grau mitjà i l’obtenció de l’ESO. Per a participar-hi cal contactar amb el SIO.

Finalment, Treball als Barris està subvencionat amb 136.427 euros, el qual té com a objectiu millorar l’ocupabilitat de les persones aturades que resideixen en el barri El Pinar. Aquesta iniciativa durà a terme un dispositiu d’inserció sociolaboral, que inclou informació laboral sobre el mercat, i orientació professional, motivació per a l’ocupació i pràctiques en empreses, entre d’altres. El curs s’adreça a 8 joves menors de 25 anys, que disposin del graduat d’ESO, que siguin aturats i que resideixin a El Pinar.

 

Switch to mobile version