Autor Política
31 Març 2015 a 12:30

Ana Maria Martínez proposa crear una oficina municipal d’habitatge i posar mil pisos en lloguer social

Les polítiques d’habitatge han de ser “una aposta valenta”

Ana Maria Martínez presenta les seves propostes en matèria d'habitatge // Foto: Marta Casas

Ana Maria Martínez presenta les seves propostes en matèria d’habitatge // Foto: Marta Casas

La candidata a l’alcaldia pel PSC, Ana Maria Martínez, va presentar divendres passat les polítiques d’habitatge del seu partit. Per a l’alcaldable socialista, “l’habitatge és un dret, i des dels Ajuntaments hem de fer el possible per protegir-lo“, i és per això que va presentar una bateria de propostes de cara a aconseguir l’objectiu de “possibilitar, treballar i acompanyar per tal que es facin dacions en pagament i es disposi de vivendes de lloguer social“.

La principal proposta d’Ana Maria Martínez és reconvertir PROUSA, tancar-la tal com la coneixem ara, i donar-li sentit en forma d’oficina d’habitatge municipal, perquè acompleixi una funció de potenciar el lloguer social. L’objectiu primordial és aconseguir i acompanyar la conciliació entre les famílies i les entitats financeres amb pisos buits per tal que es posin en lloguer social, i també que compleixi la funció de l’assessorament jurídic que ja realitza. L’oficina també gestionaria el parc públic d’habitatge, que pot augmentar de manera exponencial. “M’agradaria que una part important dels pisos buits que hi ha a la ciutat, que són 4.000, passessin a ser de lloguer social“, va dir la candidata, que va expressar que el seu desig és que fossin un 25% d’aquests. Finalment, també creu que s’haurien d’impulsar mesures per tal que els propietaris posessin els seus pisos a lloguer social amb garanties.

Entre les mesures que podrien incentivar el lloguer social, per exemple, ja s’aplica la penalització en l’IBI, però Ana María Martínez creu que en calen més. “Ha de ser una aposta molt més valenta del què s’ha fet fins ara“, va manifestar, posant com a exemple mesures com les que s’han aplicat a Terrassa, on es multen les entitats financeres que tenen pisos buits, i tampoc es descarta, per exemple, deixar de treballar amb entitats que desnonen.

Respecte a la relació amb la PAH de Rubí, Ana Maria Martínez manifesta que treballarà tot el possible per establir una col·laboració, ja que és una plataforma que defensa el dret a l’habitatge i és necessari que existeixi una bona relació.

Switch to mobile version