Autor Economia
7 Febrer 2015 a 16:00

PIMEC atribueix l’augment d’aturats al gener a “l’estacionalitat”

L’atur ha pujat un 1’18%

Foto: Joan Murcia

Foto: Joan Murcia

PIMEC no està preocupada per l’augment de l’atur que s’ha registrat aquest gener i, de fet, valora positivament el descens que s’ha produït al llarg del 2014. La patronal catalana atribueix el repunt del mes passat a “l’estacionalitat” i ressalta que la pujada d’aquest gener és menor que la que es va produir el mateix mes de l’any anterior. En concret, l’atur ha augmentat un 1’18% a Catalunya, un 8% menys que el 2014.

Després de sis mesos de baixada, l’inici del 2015 ha inflat una mica més d’un punt la xifra de desocupats. El gener és un mes tradicionalment dolent per als llocs de treball, ja que coincideix amb el final de les festes de Nadal, de manera que es redueix el consum de manera notable. En total, 6.821 persones han perdut la feina a Catalunya aquest gener, un 1’18% del total. L’augment és un 8% inferior al de l’any passat, gràcies, en gran part, als llocs de treball que s’han generat al sector industrial.

En termes interanuals, el 2014 ha estat un any bo. A la demarcació de Barcelona s’han generat nous llocs de treball que han permès reduir l’atur un 8’8%. PIMEC valora de manera positiva aquesta evolució a la baixa i fa especial incidència en el descens que s’ha registrat al sector industrial. La patronal tampoc veu amb especial preocupació la pujada registrada aquest gener, ja que “l’augment del nombre d’aturats observat aquest inici del 2015 és menor que el dels geners dels exercicis previs, de manera que l’evolució es pot valorar de manera positiva”, assegura en un comunicat.

Switch to mobile version