Autor Societat
27 Febrer 2015 a 13:30

L’alcaldessa explicarà el projecte d’eficiència energètica “Rubí Brilla” a Madrid

En una conferència organitzada per la Universidad Carlos III

rubí brilla

Aquesta no serà la primera vegada que l’alcadessa presenta el projecte // Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, i el coordinador de Rubí Brilla, Angel Ruiz, es desplaçaran el proper 2 de març a Madrid per explicar en la conferència La energia como eje del del cambio social y ambiental. El caso práctico del municipio de Rubí organitzada per la Universidad Carlos III, en què consisteix aquest projecte estratègic que s’ha convertit en un referent nacional i internacional en l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables en els sectors públic, industrial, comercial i domèstic, com a factor de millora de la competitivitat i millora ambiental del territori.

Aquesta conferència s’emmarca dins del nou debat energètic amb Ciudades con Futuro, un document que vol ser una guia d’actuació per als governs municipals de tot l’Estat espanyol que sorgeixin de les urnes aquesta primavera en l’àmbit de la sostenibilitat energètica i el canvi climàtic.

Aquest document servirà de marc teòric per analitzar durant la conferència com abordar les opcions i models de ciutat i ciutadans perquè aprofitin l’energia com a eix de canvi social i ambiental. En aquest enfocament encaixa perfectament el projecte Rubí Brilla del consistori rubinenc, un cas d’èxit sobre com emprendre els primers passos per crear Ciutats amb Futur.

Els altres dos ponents que participaran en la conferència que ha organitzat el Departament de Análisis Social de la Universidad Carlos III de Madrid, seran Mercedes Pardo, professora de Sociologia de la mateixa universitat i patrona de la Fundación Renovables, i Fernando Ferrando, vicepresident d’aquesta entitat.

Switch to mobile version