Autor Entitats
12 Febrer 2015 a 16:00

Femarec i Catalunya Caixa aproven un Pla d’ajuda per la inserció laboral

Va destinat a persones que pateixen alguna discapacitat mental

Signatura conveni entre Femarec i CatalunyaCaixa

Signatura conveni entre Femarec i CatalunyaCaixa // Imatge cedida per Femarec

Femarec SCCL i CatalunyaCaixa han decidit aprovar un Pla d’actuació per ajudar a la inserció laboral d’aquelles persones que pateixen alguna discapacitat mental. Aquest nou Pla ja ha atès a 50 persones i ha aconseguit la inserció de 14 al mercat laboral. El conveni entre les dues entitats es va efectuar el passat 12 de juny de 2014. Fins a acabar l’any, amb les diferents actuacions s’ha aconseguit una taxa d’inclusió laboral del 28% en Centre Especial de Treball o en empresa ordinària.

El Pla consisteix detalladament a elaborar un itinerari a mida, que orienti el/a participant al llarg de la seva vida laboral. L’objectiu principal és cercar la mateixa autonomia del/a participant i entrenar aptituds bàsiques per trobar i mantenir la feina, com les habilitats socials i l’assertivitat. També es treballen les competències relacionades amb la cerca de feina, com elaborar un currículum, simular entrevistes de treball i  dinàmiques de grup, preparar els coneixements tècnics i professionals, etc. Així mateix, es posa a l’abast dels usuaris del servei la borsa laboral de Femarec, amb 1.937 empreses participants i recursos tecnològics com ordinadors, Internet i impressores.

A banda d’aquest conveni, l’aliança entre les dues entitats ha anat més enllà, després que CatalunyaCaixa col·laborés en l’últim espectacle de la Companyia de Teatre de Femarec, “Punt i Seguit”, que es va estrenar el passat 3 de desembre al Casino l’Aliança del Poblenou.

Switch to mobile version