Autor Economia
7 Febrer 2015 a 14:00

El projecte smartCAT rep el premi Societat de la Informació

És el segon guardó que s’adjudica

Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació, presenta el projecte smartCAT // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació, presenta el projecte smartCAT // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

La Fundació Socinfo va atorgar dimecres passat el premi Societat de la Informació 2015 al projecte smartCAT, que impulsa la Generalitat de Catalunya. Representants del programa van rebre el guardó en el marc d’un seminari organitzat per Socinfo que pivotava entorn de les noves tecnologies. SmartCAT és el nom que ha rebut l’estratègia de l’administració catalana que té l’objectiu d’anar més enllà del concepte d’smart city per desplegar un programa que integri les iniciatives locals amb les nacionals. El de la Fundació Socinfo és el segon premi que rep el projecte en pocs dies.

El guardó s’inscriu en la categoria de Projectes Concretes, en què també es van guardonar altres iniciatives, algunes de les quals també estaven impulsades per la mateixa Generalitat. Després de rebre el reconeixement, els representants d’smartCAT van participar a la taula en una taula rodona del seminari que parlava de Barcelona i Catalunya com a territoris intel·ligents.

El projecte ha estat dissenyat i impulsat des del Departament d’Empresa i Ocupació i busca adaptar l’administració a la transformació econòmica i social que es produeix. L’objectiu final, segons van explicar els representants del Departament, és convertir Catalunya en una smart region de referència; és a dir, en un territori que utilitzi la tecnologia per innovar en els serveis públics i apostar pel creixement.

El premi de la Fundació Socinfo és la segona distinció que la iniciativa ha rebut en pocs dies. La setmana passada va obtenir el premi People choi’s winner durant la gala dels IoT.Internet of Things. En aquests guardons, amb què la firma de consultoria i estratègia tecnològica internacional Postcapes distingeix anualment els millors projectes i empreses de la xarxa, smartCAT hi participava en la categoria de Partner and Ecosystem Builder i competia amb vuit projectes més d’arreu del món.

Switch to mobile version