Autor Política
27 Febrer 2015 a 13:00

El Ple municipal reclama a Sorea l’execució del Pla d’Inversions de l’exercici de 2014

També demanarà la Creu de Sant Jordi per al Museu Vallhonrat

Ple municipal // Foto: Marta Casas

Ple municipal // Foto: Marta Casas

Ahir a la tarda es va celebrar el ple municipal del mes de febrer, el penúltim d’aquest mandat abans de la celebració de les eleccions municipals del proper 24 de maig. En aquest Ple només es presentaven quatre mocions, una de les quals, la d’ICV, va ser retirada.

En la part resolutiva, hi havia dotze punts per aprovar, entre ells, i de manera inicial, la modificació puntual dels articles 93, 111, 118 i 119 del Pla General d’Ordenació urbana de Rubí, relatius a la regulació de les zones industrials, amb l’objectiu de facilitar que s’implantin noves activitats empresarials a la ciutat. Aquest punt va comptar amb els vots favorables del PSC, del PP ACR, mentre que CiU, ICV-EUiA  Amb aquesta modificació puntual es pretén donar més marge d’actuació a l’hora de fer l’adequació del terreny de les parcel·les per tal de donar més facilitats a l’hora d’implantar-se les naus; també ampliar l’alçada màxima de les instal·lacions de les naus quan les funcions d’una indústria així ho requereixin; modificar els usos que s’admeten en zones industrials, com ara usos socioculturals, comercials o d’oficina.

En un altre punt es votava l’actualització d’un seguit d’articles del mateix PGOU, i en aquest cas es van aprovar amb els vots favorables del PSC i del PP, amb l’abstenció de tota la resta dels grups.

Els següents sis punts eren diversos requeriments a Sorea, per tal que s’executessin diverses obres incloses al Pla d’inversions del Servei d’Abastament d’Aigua i de Clavegueram de l’exercici 2014, concretament el projecte de renovació de la xarxa de sanejament del carrer Bages, la substitució de les canonades d’aigua potable i la renovació de la xarxa de pluvials del carrer Cal Gerrer, la substitució de canonades d’aigua potable al carrer Bartrina, l’anul·lació del dipòsit de Ximelis i la instal·lació d’una acceleradora al grup d’habitatges del 25 de setembre. Els requeriments van comptar amb el vot favorable de tots els grups excepte ICV-EUiA, es va abstenir.

Finalment, es van aprovar les resolucions d’expedients sancionadors a persones que portaven gos sense llicència o sense morrió.

En la part de control, es presentaven quatre mocions, dues d’elles, per Junta de Portaveus. La primera aprovava la petició de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya per al Museu Etnogràfic Vallhonrat, sol·licitat per diverses entitats. Aquesta moció, tot i entrar per Junta de portaveus, va comptar amb un qüestionament per part d’Alternativa Ciutadana, en referència al redactat de la moció, que trobaven confús. Pere Vallhonrat va intervenir en el Ple per demanar als regidors que donessin suport a la moció i pensessin en el benefici que pot tenir per a la ciutat de Rubí.

L’altra moció de la Junta era per demanar la simplificació de les obligacions tributàries de les entitats sense ànim de lucre, imposada per la nova legislació, i que suposa una dificultat afegida per a la gestió de la comptabilitat de les entitats. Amb la moció s’insta el govern de l’Estat espanyol a modificar la llei per tal de simplificar aquestes obligacions tributàries.

Al final del Ple Municipal, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va denunciar la situació actual d’alguns dels seus membres amb Catalunya Caixa.

La moció presentada pel grup municipal de CiU per mostrar el rebuig a la política de participació del govern va quedar rebutjada, atès que el PSC hi va votar en contra, i tota la resta de grups es van abstenir. I per últim, ICV-EUiA va decidir retirar la moció per a la identificació i bonificació de paradistes de productes agroalimentaris de km. 0 i ecològics al mercat, als mercadals i al comerç local.

Switch to mobile version