Autor Societat
28 Febrer 2015 a 12:30

El Consorci per a la Gestió de Residus presenta l’informe de l’Auditoria del període 2011-2012

L’informe revela contradiccions o incidències de 23.300€

Logo del Consorci de Gestió de residus

Logo del Consorci de Gestió de residus

Dijous al matí es va donar a conèixer l’informe que ha elaborat l’Auditoria Faura Casas sobre les despeses de Gerència efectuades amb targeta de crèdit al llarg dels exercicis de 2011 i 2012.

Al juliol de l’any passat, la Comissió Executiva del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental va sol·licitar un anàlisis de les despeses realitzades amb  la targeta de crèdit de Gerència, i fruit de la mateixa sol·licitud, es va presentar un informe intern. A més, al mes de desembre es va contractar una auditoria externa, que analitzaria tant les transaccions realitzades amb targeta com les extraccions per caixer, i la vinculació d’aquestes amb l’activitat del Consorci.

El president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès OccidentalJoan Carles Sánchez, va explicar que s’havien presentat les conclusions de l’informe a l’Executiva Extraordinària que va tenir lloc a primera hora del dimecres. L’informe de l’Auditoria conclou que una part de les despeses i la justificació d’aquestes contenen contradiccions o incidències per valor de 23.300€, i que corresponen a viatges amb quilometratge i dietes que inclouen menjars i pernoctacions, despeses fora de l’horari laboral i altres despeses menors.

En la Comissió Executiva Extraordinària de dijous es va acordar obrir un expedient informatiu, amb l’objectiu que l’antic gerent, Francisco Fernández, pugui donar les explicacions necessàries i aportar els documents que cregui oportuns sobre les despeses a les quals podria existir alguna incidència en la seva justificació. Amb l’expedient, doncs, es pretén que aquella quantitat, si existeix, que no pugui ser degudament justificada al Consorci.

La segona determinació que va derivar de l’Executiva és el trasllat de l’informe auditor i el posterior expedient informatiu a la unitat de Mossos d’Esquadra que porta la investigació, en un termini curt de temps, per a complementar la informació de la que ja disposen i puguin desenvolupar la seva tasca. Sánchez va explicar que en el transcurs de les properes setmanes s’iniciarà l’expedient informatiu.

Switch to mobile version