Autor Economia
7 Febrer 2015 a 14:30

CaixaBank obre una línia de crèdit de 135 milions per a les farmàcies

Ahir va signar un conveni amb el Col·legi de Farmacèutics

Seu Central de CaixaBank a Barcelona

Seu Central de CaixaBank a Barcelona // Imatge del web la Caixa

CaixaBank i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona van segellar ahir un acord per facilitar el crèdit a les farmàcies. Els comerços de medicaments han patit amb duresa la crisi econòmica i, a sobre, han vist com la Generalitat incomplia reiteradament el pagament dels deutes contrets. Tot plegat ha deixat en una situació crítica a molts farmacèutics, que ara tindran una nova via de finançament. L’entitat que presideix Isidre Fainé obrirà una línia de 135 milions d’euros per tal que les farmàcies de la província de Barcelona tinguin accés al crèdit.

El conveni signat ahir s’adreça a les 2.276 farmàcies que hi ha a la demarcació barcelonina. A banda de la nova línia de finançament que s’ha obert especialment per a aquest tipus de comerços, CaixaBank també ha engegat una sèrie de programes i productes, com pòlisses de crèdit o préstecs especials, per reobrir l’aixeta dels bitllets al sector. A més, el banc català assessorarà els farmacèutics a través del programa CaixaNegocis perquè coneguin quines opcions de finançament tenen al seu abast. Abans de rubricar l’acord amb l’entitat bancària, el Col·legi de Farmacèutics va sotmetre la decisió a la votació dels 8.400 afiliats i un 73% hi va donar el vistiplau.

El conveni també convida les dues organitzacions a participar en diversos projectes socials per millorar l’entorn, especialment en tot allò relacionat amb la salut. El Col·legi de Farmacèutics participarà en el cribratge del càncer de còlon o en la detecció precoç del VIH, mentre que la Fundació Bancària La Caixa es compromet a donar suport econòmic a la investigació de projectes que lluiten contra malalties molt diverses, com ara les cardiovasculars, la sida, el càncer o l’Alzheimer.

Switch to mobile version