Autor Economia
7 Febrer 2015 a 18:00

Augment de les vendes a les grans superfícies

Creixen un 2,6% interanual al desembre

Supermercat compres

Les grans superfícies han augmentat les vendes aquest setembre en xifres interanuals // Imatge extreta de web Wikimèdia Commons

En el passat mes de desembre, l’índex de vendes en grans superfícies de Catalunya (IVGS) ha augmentat un 2,6% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons les dades de l’Idescat. També s’han incrementat les vendes en productes no alimentaris, un 4,1%, i en alimentació, un 0,5%.

Tot i que les vendes de les grans superfícies, en el conjunt de l’any passat, van disminuir un 2,3% interanual, hi ha una evolució més favorable que l’any 2013, quan van decréixer un 4,4%. Els productes alimentaris van disminuir un 2,7%, mentre que la resta un 2% interanual.

Una vegada eliminat l’efecte dels preus, l’IVGS del desembre mostra un creixement del 2,9%, respecte a les vendes del desembre de l’any 2013. En el conjunt de l’any, l’IVGS a preus constants ha registrat un descens del 2,7%.

Switch to mobile version