Autor Atletisme
21 Gener 2015 a 17:30

Tot a punt per al 3r Duatló de Rubí, el proper dia 1 de febrer

La prova és puntuable pel Campionat de Catalunya

Presentació de la III Duatló de Rubí // Imatge de la web de l'Ajuntament de Rubí

Presentació de la III Duatló de Rubí // Imatge de la web de l’Ajuntament de Rubí

El Club Natació Rubí, amb la col·laboració dels Ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i Sant Quirze, organitza el proper dia 1 de febrer el 3r Duatló Olímpic de Rubí, que després de l’èxit d’edicions anteriors espera assolir una xifra propera als 500 participants, el màxim que hi poden prendre part.

La prova consistirà en un recorregut a peu de 10km per circuit urbà, que tindrà la sortida a la Rambla del Ferrocarril; després de donar dues voltes, els duatletes faran 40km en bicicleta per la C-1413, en un circuit tancat al trànsit que partirà de Rubí i passarà per Sant Cugat i Sant Quirze. Un cop finalitzada, tornaran a canviar i faran els darrers 5km de la prova a peu per un circuit mixt d’asfalt i terra, que transcorrerà principalment pel Torrent dels Alous, i l’arribada serà a la Rambla del Ferrocarril.

Per aquesta edició, els organitzadors han modificat el primer tram a peu, de tal manera que es faran dues voltes més llargues en comptes de tres, i es farà passar els atletes més cops pel punt de sortida a la Rambla del Ferrocarril. Així, tal com ha explicat Antoni Venteo, coordinador de la prova, es vol aconseguir que «el públic els vegi més vegades i fer-lo més partícip (…) Intentem que aquesta prova estigui cada vegada més intergada al municipi».

La competició s’iniciarà a les 9h del matí, i els participants podran recollir els seus dorsals a la mateixa Rambla del Ferrocarril a partir de les 7.30h. La meta es tancarà a les 12.30h, moment en què es procedirà al lliurament de premis.

Les inscripcions per participar al 3r Duatló de Rubí es poden formalitzar a través de la pàgina web de la Federació Catalana de Triatló, i tots els detalls de la prova es poden consultar a la web del Duatló de Rubí.

Tots els participants rebran, a la finalització de la prova, una samarreta tècnica, i maniguets del CN Rubí, entre d’altres obsequis; i a més, tant els corredors com el públic podran gaudir d’una xocolatada.

El regidor d’Esports, Josep Manel Castro, va destacar que, des de la seva posada en marxa, el Duatló de Rubí ha rebut valoracions molt positives, tant per part dels participants com per part de la Federació Catalana de Triatló – de fet, la competició va ser finalista al Premi Finixer al millor Duatló de l’any 2013. «És una prova amb una exigència molt gran», va subratllar Castro. Així, el Duatló s’ha convertit en poc temps en una prova de referència, en bona part gràcies a l’esforç organitzatiu del CN Rubí i dels més de 200 voluntaris que el fan possible. Entre els esportistes és una competició molt valorada, especialment per la seguretat, ja que és una de les poques en què la part de la bicicleta es realitza en un circuit tancat. Des de l’any passat, a més, aquesta prova és puntuable per al Campionat de Catalunya.

Afectacions al trànsit

La celebració del Duatló comportarà importants afectacions al trànsit. Així, entre les 8.45 h i les 12 h, la carretera C-1413a quedarà totalment tallada, en tots dos sentits, entre la rotonda de Can Jardí i l’entrada de Sant Quirze. També es tancarà la sortida número 16 (Rubí-Sant Quirze del Vallès-Sabadell) de l’autopista C-16 en sentit Terrassa.

A més, des de les 8.45 h quedaran tallades les següents vies: carretera de Terrassa des del carrer Primer de maig, Pau Claris, Doctor Robert, Maximí Fornes, Pere Esmendia, Doctor Turró, Colom fins a Prim, avinguda Barcelona, Rambleta Joan Miró des de la C-1413, Passeig de Les Torres des de l’avinguda Can Cabanyes, avinguda Can Cabanyes, Cal Príncep des d’Abat Escarré, Balmes, Prim, Llobateras, Federico García Lorca des del carrer Cervantes, Sant Isidre, Sant Pere, Montserrat, Francesc Macià, Rafael de Casanova, Prat de la Riba, carretera de Sabadell fins a Primer de Maig, Primer de Maig entre carretera de Sabadell i carretera de Terrassa, i carrer Edison.

Tots els carrers de la zona urbana, però, s’aniran obrint a partir de les 10 h, a excepció d’Edison, que es mantindrà tallat fins a la finalització de la prova.

Switch to mobile version