Autor Entitats
20 Gener 2015 a 16:00

Projecte de Banc de Sabadell destinat a joves en risc d’exclusió social

L’objectiu es millorar la seva inserció laboral

Miquel Molins // Imatge cedida per Banc Sabadell

Miquel Molins // Imatge cedida per Banc Sabadell

La Fundació Banc Sabadell patrocina el Projecte Coach, una experiència formativa innovadora destinada a millorar l’ocupabilitat dels joves en risc d’exclusió social i fracàs escolar mitjançant tècniques de coaching, mentoring i el contacte amb l’empresa.

A través de la Fundació Èxit, adreçada a empreses socialment responsables, es forma a voluntaris corporatius en aquestes tècniques per acompanyar als joves durant dos mesos en un recorregut a dins de l’empresa. Els joves a partir d’aquest primer contacte amb el món laboral, troben la seva vocació i entenen la importància de la formació per poder accedir al mercat laboral.

El projecte d’aquesta manera posa en connexió d’una banda a joves d’entre 16 i 19 anys que procedeixen d’una experiència de fracàs escolar i no tenen referents dins el món empresarial, i d’altra a voluntaris corporatius que provenen d’empreses socialment responsables que volen involucrar el personal de l’empresa en una acció solidària.

Actualment, la taxa d’atur juvenil a l’Estat espanyol és del 52,39% (del 66,71% per a joves de 16 a 19 anys i del 44,54% per a joves de 20 a 24 anys) i el fracàs escolar arriba al 23,5%. L’experiència indica que el 96% dels joves acaba el Projecte Coach i que el 76% vol continuar estudiant després de passar pel projecte.

Switch to mobile version