Autor Cultura
1 Gener 2015 a 10:00

Primer pla d’accions de l’any per promoure l’enoturisme a Catalunya

Compta amb un pressupost de 600.000€

Enoturisme a Catalunya

Enoturisme a Catalunya // Imatge del web http://www.turismepriorat.org/

La Direcció General de Turisme va presentar el passat dilluns el primer pla d’accions de l’enoturisme a Catalunya, dotat amb 600.000€. S’ha elaborat amb el consens i la implicació de tots els sectors implicats en la promoció i comercialització del turisme enològic. Així, la Generalitat donarà a conèixer els vins catalans arreu Catalunya, Espanya, Regne Unit, Alemanya i Benelux principalment, com a producte turístic.

El pla, que va néixer en el marc del programa Enoturisme Catalunya, està basat en la promoció d’una diversa oferta estructurada, tot respectant les necessitats, la identitat i els interessos de les diferents denominació d’origen (DO) catalanes. Per això, inclou nombroses accions tant de promoció com de comercialització, algunes de les quals ja s’han començat a dur a terme, com són les següents:

 • Senyalització a l’entrada de les DO vinícoles catalanes
 • Convocatòria dels I Premis d’Enoturisme de Catalunya
 • Edició en idiomes del primer mapa guia de l’enoturisme a Catalunya

Altres accions en les que també s’està treballant però que encara no han començat són:

 • Celebració de la I Nit de l’Enoturisme, durant la primavera de 2015
 • Implantació del Gestor Estadístic de la Direcció General de Turisme el l’àmbit enoturític, amb una enquesta dissenyada específicament pels cellers
 • Organització de jornades de comercialització
 • Viatges de familiarització i de premsa
 • Realització de diversos esdeveniments i fires especialitzades

Enoturisme Catalunya

Enoturisme Catalunya vol posicionar Catalunya com a destinació referent en enoturisme a escala mundial, promovent i donant suport a la comercialització de l’oferta catalana. Ara fa tot just un any de la creació de la Taula d’Enoturisme, la qual té l’objectiu principal de treballar amb la màxima cooperació i coresponsabilitat publico-privada en la millora de la competitivitat enoturística del territori en tots els àmbits. En formen part la Direcció General de Turisme, l’INCAVI, l’Agència Catalana de Turisme, els Patronals de les quatre Diputacions, Turisme de Barcelona, URV, les DO’s i empreses, cellers i professionals destacats d’aquest món.

1ers Premis d’Enoturisme Catalunya 2015

Des d’aquest dilluns i fins el 31 de gener, està obert el termini de presentació per als I Premis d’Enoturisme de Catalunya 2015, uns guardons que neixen per reconèixer les millors iniciatives enoturístiques catalanes. Pretenen ser un estímul per a les empreses perquè vetllin per la qualitat, la sostenibilitat i l’especialització dels seus productes, així com inventivar-les a millorar la seva oferta i innovar en noves propostes.

Les categories dels guardons són:

 • Allotjaments
 • Restaurants
 • Art i Cultura
 • Experiències innovadores d’enoturisme en cellers
 • Experiències enoturístiques ofertes per agències de viatges especialitzades, empreses d’activitats enoturístiques, transportistes i d’altres
 • Pràctiques sostenibles/responsables d’enoturisme

En aquests premis es valorarà l’emprenedoria, la innovació i els trets innovadors de les iniciatives propostes, així com el seu foment a l’accessibilitat i la sostenibilitat econòmica i ambiental. A més del reconeixement que suposa el premi, l’Agència Catalana de Turisme integrarà les iniciatives guanyadores dins la seva estratègia de promoció als mercats internacionals.

Switch to mobile version