Autor Societat
20 Gener 2015 a 12:00

Nous tallers i activitats a l’Espai Jove Torre Bassas

La Torre Bassas, espai de referència per als joves

Torre Bassas 3a Mostra col·lectiva d'art jove

La Torre Bassas // Imatge del web de l’Ajuntament de Rubí

L’Ajuntament de Rubí ha encetat una nova programació d’activitats a l’Espai Jove Torre Bassas, incloent diverses propostes culturals i d’oci, cursos, monogràfics i tallers, adreçats als joves de la ciutat i gratuïts. Part de les activitats d’aquest primer trimestre de l’any s’han programat tenint en compte la bona acollida que han tingut algunes de les propostes que s’han dut a terme anteriorment, i també s’han plantejat activitats noves, per exemple, un taller de personalització de gorres (veure notícia), i un altre d’aquarel·la, rotulador i tinta negra, entre d’altres.

Aquests tallers centren gran part de la programació de l’Espai Jove Torre Bassas. Per participar-hi cal inscriure-s’hi prèviament, ja que les places són limitades.

Els dillluns, de 18h a 19h, hi haurà els tallers de Cant, on s’oferirà formació bàsica sobre tècniques de cant, mentre que de 19h a 20h hi haurà els de Torneig d’esports, amb competicions de ping-pong, la pràctica d’esports diversos a través de la Wii i la PlayStation i també tallers teòrics de futbol per analitzar jugades, entre d’altres.

Els dimarts, de 18h a 19h, es farà el taller de Balls llatins, en què els participants desenvoluparan la concepció rítmica, de formes, expressió i tècnica dels diversos balls. Entre les 17.30h i les 18.30h es faran tallers de Teatre, per tal d’aprendre exercicis d’expressió corporal i tècniques d’interpretació. També els dimarts, de 18h a 20h, hi haurà el taller de Treballs manuals, amb l’objectiu d’estimular la imaginació i desenvolupar la creativitat dels assistents.

Per als dimecres, de 18h a 20.30h, s’ha programat un taller de Jocs de taula que pretén potenciar la capacitat mental i les habilitats interpersonals dels assistents. També els dimecres, però només durant el mes de gener, es duu a terme el taller de Personalització de gorres, entre les 18h i les 20h, i al març, també en el mateix horari, hi haurà el d’Aquarel·la, retolador i tinta negra, per aprendre aquestes tècniques i a més estimular la imaginació, a partir d’exercicis per treballar llums i ombres, entre d’altres.

Els dijous es farà un taller de Cinema temàtic, en que els participants visionaran diverses pel·lícules de temàtica social, per després fer-ne una valoració i assistir a xerrades. L’horari del taller serà de 18h a 20.30h. Al llarg del mes de febrer, els dijous de 18h a 20h es durà a terme el taller de Dibuix i esbós, per tal d’obtenir un primer contacte amb la composició de cos, cara, moviment, perspectiva i paisatge, entre d’altres.

Finalment, els divendres de 18h a 19h serà el torn del taller d’Street Dance, en què s’aprendran diversos balls urbans, com el hip-hop, el popping o el dancehall; i de 19h a 20.30h hi haurà música a les Tardes musicals al Subway de la Torre Bassas.

Respecte als monogràfics, se n’han programat diversos al llarg del primer trimestre de 2015. En el primer, s’aprendran els passos bàsics del Break dance. Aquest monogràfic es farà els dies 4, 11, 18 i 25 de febrer. El 12 de març, a les 18h, es farà el segon monogràfic, sobre Sexualitat, i es parlarà sobre els mites i la realitat del sexe i dels temes tabú en l’adolescència.

L’Espai Jove Torre Bassas també ofereix dos espais fixes: l’Espai Break dance, els dimecres de 17h a 21h, i l’Espai Teatre, els dijous de 18h a 19h i de 19h a 20h. Aquests espais estan adreçats a persones entre 12 i 30 anys El primer té l’objectiu de proporcionar un espai físic adequat per a la pràctica del break dance, i treballar valorsc om l’autoaprenentatge o la cooperació. El segon posa a disposició dels usuaris un espai idoni per poder assajar, i pretén treballar valors com ara la proactivitat i la igualtat, entre d’altres. Aquests dos espais són d’accés lliure, només cal adreçar-se al personal de la Torre Bassas i afegir-se al grup.

Aquest trimestre, l’Espai Jove Torre Bassas manté, també, el Banc dels Idiomes, una iniciativa organitzada conjuntament amb l’Ateneu i la Biblioteca Mestre Martí Tauler: aquesta proposta pretén proporcionar punts lingüístics de trobada entre persones que vulguin conversar, aprendre, compartir i practicar noves llengües. Tots tres equipaments municipals disposen d’informació sobre el Banc dels Idiomes.

A banda de tots aquests tallers i monogràfics, la Torre Bassas ofereix una sèrie de serveis per als joves de la ciutat: el Punt d’informació juvenil, amb assessorament en àmbit de formació, laborals, d’habitatge o salut; cessió d’espais per a fer treballs en grup, mantenir reunions o assajar coreografies; i també disposa d’un espai de connexió a internet, dotat amb sis terminals i wifi a tot l’edifici. A més, hi ha sales d’exposició obertes als joves artistes, així com revistes, llibres, jocs de taula i videojocs, entre d’altres.

De cara a la celebració de Carnestoltes, entre el 9 i el 13 de febrer tindrà lloc la Setmana temàtica, al llarg de la qual els usuaris «disfressaran» l’equipament. El divendres dia 13 se celebrarà la festa de Carnaval.

En motiu de la commemoració del Dia de la dona treballadora, entre el 5 i l’11 de març la Torre Bassas instarà els joves de la ciutat a participar i omplir les xarxes socials de missatges de reivindicació.

Switch to mobile version