Autor Economia
11 Gener 2015 a 16:00

La Comissió Europea subvenciona a 16 empreses innovadores catalanes

Quatre companyies rebran fins a 2,5 milions d’euros

Felip Puig a la roda de premsa de presentació de les dades de l'EPA

Felip Puig dirigieix el departament d’Empresa i Ocupació // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Les empreses catalanes segueixen destacant pel seu caràcter innovador. Per això s’entén que 16 hagin estat seleccionades per la Comissió Europea per rebre finançament per créixer, desenvolupar projectes innovadors i incorporar-los al mercat, dins la segona fase del programa per a pimes de l’Horitzó 2020, l’SME Instrument.

Fins el moment, Catalunya ha estat una de les regions de l’estat amb més pimes seleccionades per l’SME, que té un pressupost de 3.000 milions d’euros per al període 2014-2020.

De les 16 empreses seleccionades, 12 rebran 50.000 euros de subvenció per a desenvolupar un estudi de viabilitat del seu pla de negoci durant 6 mesos, mentre que les altres 4 rebran fins a 2,5 milions per dur a terme activitats d’innovació i desenvolupament i fer les proves pilot necessàries per portar la seva tecnologia al mercat.

Les 4 empreses catalanes que rebran fins a 2,5 milions d’euros són Promaut, M2M Cloud Factory, Infantium, Eodiss Systems. D’altra banda, les 12 que es beneficiaran de l’ajut de 50.000 euros són 1d3a, Chimigraf Iberica, Dexmasensors, Enry S Plex, Genaker, Hal, Icar, Medtep Online, Merak S.L. Telecomunicacions i Sistemes, Sensing & Control, Starlab i Zero 2 Infinity.

Ja a la primera fase del programa duta a terme al setembre de l’any passat es van beneficiar de l’ajut set empreses catalanes, concretament, Flubetech, Hidromecánica J Bastán, IBERITAL, Ilerimplant, Imicroq, Lenz i Voctro Labs.

Cal destacar també que la Comissió Europea no només reconeix el caràcter emprenedor de les empreses catalanes sinó que també ha tingut un reconeixement amb el govern català nomenant Acció, del Departament d’Empresa i Ocupació que dirigeix el conseller Felip Puig, com a membre de la xarxa Enterprise Europe Network, organisme responsable d’analitzar les necessitats del projecte d’innovació de les pimes i posar-les en contacte amb experts que els donin serveis de coaching.

Switch to mobile version