Autor Societat
20 Gener 2015 a 17:00

ICV Rubí, contra les retallades del Consorci Sanitari de Terrassa

Un nou atac al sistema sanitari públic

Marta Ribas i Ramon Capolat // Foto: Marta Ribas

Marta Ribas i Ramon Capolat // Foto: ICV Rubí

Ahir a la tarda, ICV Rubí va presentar la resolució al Parlament, així com la moció que presentarà en el proper Ple municipal, i que vol servir per mostrar el rebuig a les retallades imposades pel Consorci Sanitari de Terrassa, i per tal de reclamar la seva fi. A més, els ecosocialistes van voler mostrar el seu suport i solidaritat amb les mobilitzacions que estan duent a terme els treballadors i usuaris del centre.

Tal com denuncia Marta Ribas, diputada d’ICV al Parlament, i encarregada en matèria de sanitat, les retallades previstes pel CST segueixen atacant el sistema sanitari públic, i s’afegeixen a totes les que s’han aplicat en els darrers anys, que, entre d’altres, han suposat una reducció d’un 25% en els sous dels treballadors. Ribas, a més, ha alertat que el Govern i el conseller Boi Ruiz afavoreixen les mútues privades de salut, cosa que acaba perjudicant els pacients dels centres sanitaris públics, com els que conformen el CST. En definitiva, «s’estan carregant el sistema sanitari públic».

Ramon Capolat, cap de llista d’ICV a Rubí, també considera que les retallades, a més d’afectar als treballadors i treballadores del Consorci, afecten als usuaris dels centres, ja que la sanitat pública «no serà de qualitat si no es garanteixen unes condicions laborals dignes als treballadors.

En la moció que presentarà ICV, s’insta la Generalitat a revisar i augmentar el pressupost del CatSalut per al Consorci Sanitari de Terrassa de cara a l’any 2015, la no aplicació de la retallada del 5% en els pressupostos dels centres concertats per criteris «d’eficiència», i la reclamació al Govern de l’Estat espanyol que tot allò recaptat per l’IVA sanitari es destini a incrementar els pressupostos per a Sanitat Pública via governs autonòmics. Mentre això no s’aconsegueixi, els ecosocialistes demanen que des del Govern català es garanteixi un augment del pressupost suficient com perquè els centres públics i concertats puguin fer front a l’augment de l’IVA sanitari.

Switch to mobile version