Autor Economia
21 Gener 2015 a 09:00

Es posa en marxa la 2a edició d’aracoop pel foment de cooperatives

Més de 80 entitats col·laboren amb el programa

Acte de presentació de la segona edició de l'aracoop

Acte de presentació de la segona edició de l’aracoop // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, va posar en marxa, dilluns passat,  la segona edició del programa aracoop, per fomentar la creació i el creixement d’empreses d’economia social i cooperativa. L’aracoop és un programa marc de cooperació públic-privat, promogut pel Departament d’Empresa i Ocupació en el context del Catalunya Emprèn, amb la participació de la Confederació i les federacions de cooperatives i la col·laboració de més de 80 entitats i institucions compromeses amb els objectius del programa.

El matí del dilluns dia 19, es presentava aquesta segona edició del programa i dels objectius i accions previstos per enguany a les 80 entitats col·laboradores. En l’acte es va detallar que el programa treballarà, principalment, per:

  • · Ampliar i actualitzar el posicionament i la presència social de les empreses d’economia social i cooperativa
  • · Afavorir la creació de noves empreses d’economia social i cooperativa
  • · Enfortir la viabilitat i la sostenibilitat de les mateixes

Durant la jornada també s’ha presentat a les entitats col·laboradores tot un seguit de materials i de recursos que estaran disponibles a la pàgina web del programa. Per exemple, podran trobar una websèrie d’animació de 6 capítols, protagonitzada per 2 personatges, l’Ara i la Coop, que aniran trobant solucions a les problemàtiques de la vida quotidiana a través de les diferents modalitats de cooperatives. També hi haurà disponible un conjunt d’eines interactives per a aprendre a crear una cooperativa; les 50 preguntes més freqüents sobre empreses cooperatives en un clic; i una aplicació (App) de geolocalització de cooperatives que permetrà localitzar les més de 4.000 cooperatives existents avui a Catalunya i els seus punts de venda.

A la segona edició de l’aracoop, respecte de la primera, s’ha ampliat l’abast d’algunes accions com ara la formació directiva o els tallers per aprendre el model d’empresa cooperativa a l’escola. També s’han incorporat noves activitats com ara l’acompanyament a 15 empreses per a l’avaluació d’indicadors de sostenibilitat i la realització de tallers de cocreativitat per innovar i produir.

També, com a novetat, es duran a terme accions en tot el territori:

  • – Acompanyament i el suport a la viabilitat de 30 nous projectes emprenedors
  • – Debats per compartir el futur del model de l’economia social i cooperativa
  • – Formació en els àmbits jurídic i fiscal.
  • – Es treballarà el cooperativisme a les escoles
  • – Es potenciaran pràctiques en empreses cooperatives per a estudiants universitaris
  • – Es posarà en marxa un MOOC cooperatiu (cursos gratuïts online) per universitats
  • – S’organitzarà una jornada interuniversitària internacional

Alhora es desenvoluparan diferents accions per impulsar el creixement, la sostenibilitat i cocreació d’empreses d’economia social i cooperativa. En aquesta línia, per exemple, s’oferirà l’acompanyament d’un expert a 60 empreses perquè millorin la seva viabilitat, creixin i s’internacionalitzin. A més, també es fomentarà la col·laboració entre les empreses per innovar i produir i s’acompanyarà 15 empreses perquè publiquin memòries de sostenibilitat i Responsabilitat Social.

Switch to mobile version